torsdag 20 december 2018

Jullovsläsning

Det är den tjugonde december och jag fyller 17 år idag! Som om inte det var nog får jag också jullov idag och det ska bli otroligt skönt. Inför jullovet har jag lånat hem lite böcker från biblioteket som jag tänkte läsa under lovet. Det ska bli så härligt att sitta inne och läsa mest hela tiden under lovet. Jag har en hel hög med böcker som jag både lånat och fått som jag tänkte läsa under julen.

Först och främst har jag lånat hem några böcker från mitt skolbibliotek. Biblioteket på min skola är fantastiskt! De har många nya, bra böcker, ordnar en julkalender där man kan vinna en bok varje dag fram till julafton och har en bokcirkel som jag är med i. Vi läste Dash och Lilys utmaningsbok senast och den pratade vi om i tisdags. Till nästa gång efter jul ska vi läsa Annabelle av Lina Bengtsdotter. Det är inte riktigt den typen av bok jag brukar läsa men jag ska försöka ta mig igenom den. Jag har lånat hem den som fysisk bok men jag tänker att jag kanske kan lyssna på den som ljudbok. Jag har hört mycket bra om den så jag hoppas att jag gillar den. Sedan lånade jag också Ord i djupaste blått av Cath Crowley som jag länge velat läsa. Jag vet att Lexie tyckte mycket om den och såg också att Lundströms bokradio tipsade om den. Är så taggad på att läsa den! Till sist lånade jag också hem Maja och jullovsmysteriet från skolbiblioteket. Det verkar vara perfekt jullovsläsning så jag ser fram emot att läsa den!

I fredags var jag på stadsbiblioteket på skrivarträff och då passade jag på att låna hem några böcker. Det blev Fördelen med olycklig kärlek av Becky Albertalli också eftersom att Lexie från bokbloggen Tusen sidor skrivit gott om den och Madicken och Lisabet på Junibacken av Astrid Lindgren eftersom att jag blev så sugen på att läsa den efter att ha läst Titta, Madicken, det snöar!. Jag hade egentligen flera andra böcker på min läslista som jag ville låna men de fanns inte inne. Då var det tur att jag fick två av dem i presenten vi fick från biblioteket efter skrivarträffen. Både samlingen Snöstorm och kanelhjärtan och Misslyckas igen, misslyckas bättre av John Ajvide Lindquist som jag är så sugen på att läsa fanns i goodiebagen. Det blev jag så glad över! Vi fick även ett exemplar av Bortom världen utanför som våran bibliotekarie Hedvig Andersson som håller i alla skrivarträffar skrivit! Det ska bli roligt att läsa den! Hon tipsade också om boken Att skriva börjar här av Maria Kuchen fick följa med hem den med!

Jag ska också försöka hinna med att läsa Livet i Mumindalen och dess skapare Tove Jansson som jag köpte för att tag sedan. Det är en så fin bok och jag hoppas att jag gillar den! 

Det var så länge sedan jag lånade hem en hel hög med böcker från biblioteket, numera har jag nästan alltid massor av böcker hemma redan som jag behöver läsa. Men det ska bli så mysigt att ta mig an alla de här böckerna under jullovet. Jag har börjat med Snöstorm och kanelhjärtan och sedan ska jag nog läsa Maja och jullovsmysteriet. Vad ska du läsa under julen?

3 kommentarer:

 1. Grattis på födelsedagen! :D Ja, visst är det härligt att låna hem en stor hög böcker?! Jag ska läsa "Jag kommer hem till jul" och sedan får vi se vad det blir. Är lite sugen på några noveller. :)

  SvaraRadera
 2. Åh, grattis igen!

  Vad härligt ditt skolbibliotek låter med tävling och bokcirkel - det finns inte på min skola... :(

  Kul att du fått några tips av mig - Ord i djupaste blått är verkligen riktigt bra och också otroligt snabb- och lättläst, och även Albertalli har ett så härligt språk!

  Kram! <3

  SvaraRadera
 3. Jag håller på med Let it snow av bland annat John Green och Upprorsänglar av Libba Bray som är andra boken i en trilogi. Är ledig fram till den 2e januari så hade tänkt försöka blir klar med trilogin och då läsa sista boken Längtans rike och även Hur kunde hon av Dana Fowley :) God jul!

  SvaraRadera