torsdag 13 december 2018

Harry Potter-serien

Nu har jag äntligen läst ut Harry Potter-serien. Något som jag kanske inte trodde skulle hända. Jag har aldrig riktigt fastnat för fantasy och den typen av böcker som serien är men förra sommaren bestämde jag mig för att försöka läsa dem i alla fall. Så sedan förra sommaren har jag lite titt som tätt tagit mig an en efter en av böckerna i serien. Jag kände att jag borde läsa Harry Potter-serien eftersom att det är en serie böcker som alla refererar till och eftersom att alla ständigt frågar mig om jag läst Harry Potter när jag säger att jag gillar att läsa. Och jag ångrar absolut inte att jag läst böckerna, jag förstår varför de är så populära men jag är, förlåt alla Harry Potter-älskare, inte helt frälst. 

Jag tyckte mycket mer om serien än vad jag trodde att jag skulle göra. Det är inte ren och skär fantasy utan handlar lika mycket om skola, vänskap och kärlek. Det är något jag verkligen gillar med böckerna. Jag tror också att en av faktorerna till att jag tyckte om Harry Potter mer än vad jag trodde att jag skulle göra kan vara att de utspelar sig i en skolmiljö. Det är något jag kan känna igen mig mycket i och en av faktorerna som gör att jag gillar Harry Potter-böckerna. Jag tycker även att J.K Rowling har skapat många fina och spännande karaktärer i serien. Jag gillar verkligen Harry, Ron, Hermione, Ginny, Luna och många andra karaktärer. Det finns också flera andra spännande och intressanta karaktärer. 

Så jag förstår verkligen varför så många älskar Harry Potter. Det är verkligen en välskriven serie med ett magnifikt världsskapande, fantastiska karaktärer. Böckerna är verkligen skickligt skapade och jag gillar dem. Men jag är inte helt frälst och fast vid böckerna som så många andra är. Det tror jag beror på att jag tycker att de är lite för långa utdragna. Alla böckerna utspelar sig under en lång tid och nästan varje bok börjar och slutar på samma sätt. Det blir lite enformigt tycker jag. Dessutom tycker jag att böckerna är lite för långa. De hade kunnat förkortats lite. 

Så efter ungefär ett och ett halvt år har jag äntligen läst klart Harry Potter-serien och det är jag glad över. Sammanfattningsvis kan jag säga att det helt klart är jättebra böcker men inte det bästa jag har läst. 

1 kommentar:

  1. Oj, att du hunnit med alla på så kort tid! Jag kan förstå det där med att de kändes långa. När jag började läsa hade inte alla kommit ut och i den spända väntan ville man bara ha MER, då spelade det inte så stor roll att man fick en tegelsten. ;)

    SvaraRadera