tisdag 24 september 2019

Bokfrukost hos Bonnier Carlsen

Lite då och då blir jag inbjuden till bokfrukostar hos olika bokförlag men jag brukar aldrig kunna gå på dem eftersom jag går i skolan och bor en bit från Stockholm. Men i fredags var alla mina lektioner inställda och turligt nog var jag bjuden till Bonnier Carlsens bokfrukost just den dagen. Jag steg upp tidigt och tog tåget till Stockholm som gick 6.23 och var framme så att jag lugnt hann promenera från stationen till Bonnier Carlsen på Sveavägen. Där fick vi macka, smoothie, te eller kaffe och lyssna till författarna till några nyutkomna böcker. Jag träffade också några från förlaget som jag kände och några andra bokinfluencers. 

Den första boken som presenterades var Modigast i världen av Malin och Alexander Karin. De hade tyvärr fått en förfrågan om att vara med på TV4:s morgonprogram samtidigt som bokfrukosten och var därför inte där. Men de hade skickat en videohälsning som var väldigt rolig. Sedan berättade förläggaren Ulrika Caperius lite om boken som verkar var både spännande och rolig!

Vi fick också höra Josefine Sundström och Emma Göthner berätta om deras nya bok Sagasagor. Ballonglängtan, kurragömma och två tomtar i diket. Jag har tyckt mycket om alla tidigare böcker om Saga och därför var det roligt att höra dem berätta om hur det gått till när de skapat böckerna. 


Jenny Bergman och Alexander Jansson som skrivit och illustrerat bilderboken Hej alla monster! hade tyvärr också fått förhinder men bokens redaktör berättade om boken och läste lite ur den. Det är en skräckbok för barn som handlar om ett barn vars mamma blivit ond och känner många monster. Det verkar vara en fin bilderbok och jag fastnade särskilt för illustrationerna. 


Ola Lindholm och Johan Lindqvist berättade om sin nya barnboksserie Kung Pow. Hittills har det kommit två böcker, Game over och Dödens dal. De handlar om supertrion Sam, Aisha och mästare Ju och verkar vara riktiga äventyrsböcker. Böckerna är skrivna med förhoppningen att få pojkar att läsa och ska vara riktigt spännande. 


Skattjakten i Mundu Onak har Jali Madi Susso skrivit tillsammans med sin mamma Eva Susso. Han berättade hur han fick läsa manuset hans mamma jobbat länge med och hur de utvecklade det tillsammans. Jag tycker att boken verkar väldigt annorlunda och roligt, det ska bli spännande att läsa den!


Till sist var det Elin Ek som berättade om sin nya bok Athena - Strålkastare tack. Det är den andra boken om Athena och hennes Rädda-jorden-klubb. I den här boken ska hon vara konferencier på skolans luciashow men så har musikläraren råkat bryta båda armarna och de får en trött vikarie istället. Elin läste högt en del ur boken och vi alla på bokfrukosten skrattade högt. Böckerna om Athena är superroliga och jag tycker att Elin läser så bra. Hon har läst in ljudboken till den första boken själv. Jag hoppas att hon även kommer att läsa in den här boken. Redan på tåget på vägen hem började jag läsa Athena - Strålkastare tack för jag var så taggad på att läsa den!
Med oss hem fick vi en goodiebag med alla böckerna, de var tunga att bära runt på i Stockholm hela dagen, men det var det värt! Nu har jag massor av spännande läsning framför mig. Snart är det bokmässan också och då lär jag komma hem med ännu fler böcker. Tack Bonnier Carlsen för att jag fick komma på bokfrukosten, det var superkul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar