torsdag 12 september 2019

Snart dags för Bokmässan 2019!

Nu är det inte långt kvar till Bokmässan 2019! För mig är Bokmässan årets höjdpunkt och jag ser så mycket fram emot det även i år. Jag åker till Göteborg tidigt på morgonen fredagen 27/9 och ska vara på mässan hela fredagen, lördagen och söndagen. Det är hög tid att börja planera allt man vill hinna med under bokmässehelgen. Jag har skrivit ner många seminarium och samtal jag vill hinna gå på. I ett kommande inlägg kommer jag att skriva mer om det. Det jag har spikat inför mässan är en frukost för bookinfluencers på lördag morgon som jag blivit inbjuden till och på söndagen håller jag i ett samtal om bokbloggar på Litteraturscenen. Resten av tiden hoppas jag på att kunna gå på så många intressanta samtal som möjligt, botanisera bland böcker och träffa författare, bokbloggare och andra i bokbranchen. Ska bli så himla roligt! För att ladda upp inför Bokmässan tänkte jag idag dela med mig av några av mina bästa minnen från de tidigare åren jag varit på mässan.2016 var första året jag var på Bokmässan. Då åkte jag och mamma dit och jag älskade det från första stund. Jag vet att mamma sa till mig innan att jag inte skulle ha för höga förväntningar men min förväntningar överträffades. Det var en så fin helg fylld av böcker! Jag träffade andra bokbloggare och några av mina favoritförfattare. Bland annat var det första gången jag träffade Johanna (Sincerely Johanna) och Anna Ahlund som skrivit böckerna Du, bara och Saker ingen ser. Jag fick också lyssna på samtal och ta en bild med Martin Widmark som var min favoritförfattare som liten.Det samtal jag minns mest från Bokmässan 2017 var Anna Ahlund, Anna Arvidsson och Anna Jakobsson Lunds samtal om deras samarbete i sitt skrivande på Skriva-scenen. De tre känner varandra så bra och det var fint att höra dem prata om deras samarbete. Det året släpptes också Maran den nionde PAX-boken på Bokmässan. Egentligen skulle den inte komma förrän några dagar efter mässan men den hann komma från tryckeriet direkt till Bokmässan. 

Förra året, 2018, åkte jag till Bokmässan tillsammans med min bästa kompis Sara! Det var jätteroligt att få spendera en hel helg med henne i Göteborg utan föräldrar och det hände så mycket roligt på Bokmässan. På fredagen intervjuade jag PAX-författarna Ingela Korsell och Henrik Jonsson på scen i Bonnierförlagens monter. Det var det första scensamtalet jag höll i och bland det roligaste jag gjort. Efter samtalet var jag med Lexie från bloggen Tusen sidor och vi gick och lyssnade på ett samtal med Elin Säfström som skrivit böckerna i trilogion som börjar med En väktares bekännelser. På Bokmässan förra året träffade jag också Hanna Blixt vars bok Äventyren på Hildasholm jag hade testläst och Augustprisvinnaren Sara Lundberg. 

Längtar om möjligt ännu mer till Bokmässan efter att ha kollat igenom alla bilder därifrån! Det ska bli så roligt! Om du är där på söndagen får du gärna komma och lyssna när jag håller i ett samtal om bokbloggar kl. 15.45-16.05 på Litteraturscenen. Hoppas vi ses på Bokmässan 2019!

2 kommentarer: