söndag 1 september 2019

Läst i augusti

Augusti har varit en fin månad med skrivarläger, de sista sommarlovsdagarna, skolstart och såklart mycket läsning! Det har varit en bra läsmånad och jag har läst många bra böcker som jag tänkte berätta om idag. 

Döden under ytan av Anne-Marie Schetlein läste jag under tiden jag var på skrivarläger. Eller jag hann inte läsa så mycket då men jag hade den med mig. Det är en spänningsroman för vuxna som var överraskande bra. Spännande och intressant! Vill du läsa mer om Döden under ytan har jag skrivit en recension.


Kära, kärleken av Nicole Falciani är en diktsamling om kärlek. Den är väldigt bra skriven och har fin formgivning. Jag läste den i ett svep och gillade verkligen dikterna. Även den här boken har jag skrivit om i en recension.

Lisbet och Sambakungen av Emma Karinsdotter läste jag om eftersom jag har tänkt att i mitt gymnasiearbete jämföra Pippi Långstrump med Lisbet och Sambakungen som är en modern barnbok. Den var lika bra den här gången jag läste denoch jag tycker så mycket om att läsa om Lisbet och hennes farmor Sambakungen.

Pippi Långstrump av Astrid Lindgren läste jag också om inför mitt gymnasiearbete. Det ska bli spännande att skriva om Pippi!

Billie Lou och Lille Bo på begravning av Sanna Larén och Anna Norin är en bilderbok som handlar om två barn som går på begravning. Den är väldigt fin och bra skriven ur ett barnperspektiv. Det är också bra att den tar upp ett viktigt ämne och kan förklara för barn hur det kan vara att gå på begravning.

Det andra inte ser av Christoffer Holst har jag länge velat läsa. Det är en ungdomsbok med skräcktema. Boken handlar om en familj som flyttar till ett hus i Dalarna där det sägs spöka. Det andra inte ser är väldigt spännande och lite kuslig. En perfekt höstbok!

Prästgårdens hemlighet av Tobias Söderlund är en övernaturlig bok för mellanåldern som jag sträckläste de sista dagarna på sommarlovet. Boken handlar om tre barn som åker till ett hemsökt hus för att spela in en youtubevideo och efter det börjar mystiska saker att hända. Det är en riktigt spännande, välskriven och läskig bok!

Mitt fönster mot rymden av Oskar Kroon var den sista boken jag läste på sommarlovet. Den handlar om ett barn vars pappa blir sjuk och hur annorlunda allt blir då. Mitt fönster mot rymden är fin och sorglig, jag ser fram emot att läsa Oskar Kroons nya bok som kommer nu i höst.

Olivia för alltid av Julia Wickholm är en bok som länge varit på min läslista. När jag inte visste vad jag skulle läsa läste jag den som e-bok och jag tyckte jättemycket om den. Boken handlar om Olivia som inte vet vilka hennes biologiska föräldrar är. När hon hittar ett brev från sin mormor bestämmer hon sig för att åka till henne och söka upp sina rötter. Det är en bok som är omöjlig att lägga ifrån sig och riktigt bra skriven!

Folk av Emma och Lisen Adbåge är en bok med rim och verser om just folk. Den är underfundigt skriven och illustrerad av supertvillingarna Lisen och Emma Adbåge och bara så himla fin! Man underhålls och kan känna igen sig mycket i deras fina rim och den är jätterolig att läsa. Dessutom har några av dikterna blivit tonsatta av Britta Persson. Låtarna har jag lyssnat på i repeat här hemma under augusti.

Min syster är ett spöke och andra dikter av Lena Sjöberg är även det en diktbok för barn. Den dök upp som en överraskning i min brevlåda och jag började genast läsa den. Det är dikter på rim som handlar om allt möjligt och boken har underbara illustrationer! Jag kommer skriva mer om både den och Folk framöver!

Planeten Frank av David Yoon har jag också läst under augusti. Det är en ungdomsbok som handlar om Frank som har sitt ursprung i Korea. Han blir kär i Brit och allt är underbart, det är bara det att Franks föräldrar vill att han bara ska dejta koreaner. Och Brit är allt annat än korean. Därför gör han och den koreanska kompisen Joy upp en plan som går ut på att de ska låtsas dejta varandra för att de ska kunna träffa sina respektive partners utan att föräldrarna vet det. Planeten Frank är en fin bok om identitet, kärlek och vänskap som jag tycker mycket om!

I september hoppas jag på att få läsa många av de nya höstböckerna som kommer ut! Det släpps massor av spännande böcker i september och det är många av titlarna jag är nyfiken på. September kommer att bli en så spännande månad! Då är det äntligen dags för bokmässan i Göteborg då jag ska hålla i ett samtal om bokbloggar. Jag ser jättemycket fram emot det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar