tisdag 1 oktober 2019

Läst i september

Nu är september slut och det har varit en fin månad på många sätt. Inte minst för bokmässan som jag var på i helgen. Det har också varit en månad fylld med mycket skolarbete och det har gjort att jag inte hunnit läsa lika mycket som jag brukar vilket är synd. Det blev några böcker lästa i alla fall och dem tänkte jag berätta om nu!

Kontrahenterna: Det första chiffret av Denise Rudberg var den första boken jag läste i september. Det är en historisk roman som utspelar sig under andra världskriget och handlar om tre kvinnor som får ett viktigt uppdrag. Det var spännande att läsa om och handlingen var intressant. Jag var dock lite tveksam på om jag ska läsa de kommande böckerna men eftersom den här boken avslutades med en cliffhanger så måste jag nog läsa de kommande delarna.

Cirkusflickan av Pam Jenoff läste jag till min bokcirkel. Även den utspelar sig under andra världskriget och är skriven ur två olika kvinnors perspektiv. Det var en intressant handling men boken tog ganska lång tid att läsa eftersom jag hade mycket i skolan just då. 

Bokhunden Edgar och vaktmästarens hemlighet av Ingrid Jönsson och Anna Westin är en lättläst bok om handen Edgar som funderar på varför hans matte är så intresserad av vaktmästaren på skolan där han lyssnar på barn som läser för honom. En fin berättelse som är lätt att läsa.

Vänner för alltid? av Emma Askling är den tredje delen i en serie och jag tyckte lika mycket om den här som de tidigare böckerna. En fin bok om kärlek och vänskap som alla 9-12 åringar borde läsa!

Berör och förstör läste jag ur lite då och då under september. Det är en diktsamling med dikter skrivna av olika svenskspråkiga poeter utvalda av Athena Farrokhzad och Kristoffer Folkhammar. Ett roligt sätt att upptäcka olika dikter och poeter. 

Sedan läste jag flera böcker som jag skulle läsa inför en kurs i att skriva barnbokskritik som jag ska läsa i höst. Den första boken jag läste var De afghanska pojkarna som är ett outgivet manus som vi skulle läsa och recensera inför kursen. Det var ett riktigt bra och välskrivet manus som var roligt att läsa. Sedan läste jag flera bilderböcker till kursen, Gropen av Emma Adbåge, Hemma hos Harald Henriksson av Uje Brandelius och Clara Dackenberg, God natt på jorden av Linda Bondestam och Cikada av Shaun Tan. Jag läste även Detta är mitt liv av Rose Lagercrantz till kursen. 

Hej alla monster av Jenny Bergman och Alexander Jansson är en bilderbok som jag fick på bokfrukosten hos Bonnier Carlsen. Det är en fint illustrerad skräckbok för barn. 

Mirabell och Astrakan av Annika Thor och Maria Jönsson är också det en bilderbok jag läste under september. En söndag satte jag mig ner och läste massor av bilderböcker och det var riktigt roligt! Vill ni att jag ska göra ett inlägg om bilderböckerna jag läste gör jag gärna det!

Allt du gav mig var minnen av Adam Silvera är en ungdomsbok jag fick skickad till mig. Den var fin och sorglig men eftersom jag läste flera andra böcker samtidigt kunde jag inte riktigt koncentrera mig på den vilket är synd. Snart kommer en recension där jag berättar mer vad jag tyckte om den!

Athena - Stårlkastare tack! av Elin Ek är den nya, roliga boken om Athena som den här gången ska vara konferencier på skolans luciashow och vill få skolan att bara servera kött en dag i veckan. Precis som den förra boken är det här en riktigt rolig bok och jag älskar verkligen att läsa om Athena!

Jag lyssnade också på Min egen väg av Ida Warg som ljudbok. Jag följer Ida Warg på youtube och det var intressant att höra hennes bakgrund. Boken handlar om hur hon har tagit sig dit hon är idag och jag tyckte speciellt att det var roligt att höra om hennes danskarriär eftersom jag också har dansat. Efter det lyssnade jag på No one is to small to make a difference av Greta Thunberg som är en bok med Gretas samlade tal. Det var riktigt intressant och inspirerande att lyssna på och Greta Thunberg läser in talen väldigt bra. Jag tycker alla borde läsa eller lyssna på den!

Det kändes till en början som att jag inte läst så mycket under september men när jag listat alla böcker ser jag att det blev rätt mycket ändå! I oktober ska jag fortsätta läsa böcker från min läslista och böcker som kommer ut nu i höst. Jag har massor av böcker i min läshög inte minst eftersom att jag varit på bokmässan. Snart är det läslov och då kommer jag att läsa mycket! Vad ska du läsa i oktober?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar