tisdag 22 oktober 2019

Mirabell och Astrakan

Annika Thor, författaren till En ö i havet-böckerna, har tillsammans med illustratören Maria Jönsson gjort bilderboken Mirabell och Astrakan

Boken handlar om Mirabell och Astrakan som båda är i en lekpark och väntar på någon. Vem det är de väntar på vet de inte men kanske kommer allt bli bra när denna någon kommer. Båda vill vara själva i lekparken och försöker få bort den andra. Men kanske är det varandra de väntar på?

"Vem väntar du på Mirabell? Nån som inte blir arg. Nån som vill bli din vän. Det måste väl finnas en endaste en?"

Mirabell och Astrakan är en fin bilderbok med både fin text och illustrationer. Den tar upp ett viktigt ämne på ett bra sätt. Jag tycker verkligen att både texten och bilderna beskriver fint hur det kan vara att känna sig utanför och inte våga stå upp för sig själv. Både Mirabell och Astrakan längtat båda efter en vän, något jag tror att många kan känna igen sig i. Att vissa delar av boken också är skrivna med ett större och fetstilt typsnitt gör att en större känsla bildas. 

Maria Jönssons illustrationer är fina och talande. Karaktärernas ansiktisuttryck ger mycket känsla och jag gillar verkligen att alla illustrationer går i samma svart-via och orange-rosa toner. 

Vill du läsa en fin bilderbok själv som vuxen eller högt för barn är Mirabell och Astrakan ett bra tips!

Titel: Mirabell och Astrakan
Författare: Annika Thor
Illustratör: Maria Jönsson
Förlag: Bonnier Carlsen
Åldersgrupp: 3-6 år
Köp: t.ex hos Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar