torsdag 21 november 2019

Radioboktips #2

Som ni kanske vet boktipsar jag på radio hos P4 Sörmland varje fredag. Det går att lyssna på strax efter kl. 11 på fredagar. Men i det här inlägget kommer jag att samla mina senaste radioboktips för den som vill lyssna.


Den 18/10 tipsade jag om Ann-Helén Laestadius Augustvinnande bok från 2016 Tio över ett, Syster av Gro Dahle som är en diktsamling för ungdomar och Greta Thunbergs samlade tal i No one is to small to make a difference. Här kan finns det programmet

Den 25/10 var det snart dags för läslov och därför tipsade jag om tre böcker som skulle passa bra att läsa under läslovet. För barn 3-6 år tipsade jag om den kusliga boken Hej alla monster av Jenny Bergman och Alexander Jansson, Äventyren på Hildasholm av Hanna Blixt som är en spännande bok för 9-12 år och för alla från 9 år rekommenderade jag den spännande faktaboken Väsenologi av Ingela Korsell och Reine Rosenberg. Här kan du höra mig tipsa om läslovsböckerna. 

Den 1/11 boktipsade jag om Jag och alla av Ylva Karlsson och Sara Lundberg som är en fin bilderbok, den spännande boken Tellusskolan: Den dolda sanningen av Emma Fäldt och ungdomsboken Allt du gav mig var minnen av Adam Silvera. Här kan du lyssna på det avsnittet.

Den 8/11 blev det boktips för barn och ungdomar i olika åldrar. Jag tipsade om den vackra bilderboken Dyksommar av Sara Stridsberg och Sara Lundberg, mellanåldersboken Mitt storslagna liv av Jenny Jägerfeld och ungdomsboken Inte som du av Johanna Schreiber och Ida Ömalm Ronvall. Här kan du höra mig boktipsa om de böckerna.

Den 15/11 boktipsade jag om några höstiga böcker. Det blev den nya boken om Saga, Sagasagor: Ballonglängtan, kurragömma och två tomtar i diket av Josefine Sundström och Emma Göthner, Sjörövarhöst av Mårten Sandén och Lina Bodén en fint illustrerad bok som passar för högläsning och en feelgoodbok för vuxna av Maja Willander Samtalsgruppen för sorgebearbetning vid husdjurs hädangång. De höstiga boktipsen kan lyssnas på här.

Hoppas ni vill lyssna på mina radioboktips och att ni gillar dem! Imorgon kommer ett nytt avsnitt med fler höstiga böcker sedan kommer jag att köra all in på julboktips och julklappstips de sista avsnitten för året!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar