söndag 3 november 2019

Mitt läslov

Vad har jag gjort och läst under läslovet? Det berättar jag om i det här blogginlägget. 

Efter jag varit två dagar i Stockholm på kurs i att skriva barnbokskritik (som jag skriver om i det här inlägget) började äntligen läslovet. Det kom väldigt bra i tid efter en väldigt intensiv tid i skolan och två fullmatade kursdagar. Därför började jag läslovet under helgen och tog det bara lugnt under de dagarna. Jag läste Rummet på vinden av Emma Askling som första bok. En övernaturlig bok som också tar upp vardagliga tankar som till exempel ensamhet. Emma Askling gjorde mig inte besviken i den här boken heller!

På måndagen började läslovet på riktigt. Jag körde ett foto i timmen på stories på instagram. Alla inlägg på min storie på instagram under läslovet finns samlade i min instagramprofil, där heter jag @agnes_lindholm. Under förmiddagen fixade jag med några bokrelaterade grejer hemma och läste Sjörövarhöst av Mårten Sandén. Sedan var det dags att spela in radio hos P4 Sörmland. Jag boktipsar hos dem varje fredag men vi spelar in boktipsen på måndagar. Den här dagen spelade jag också in några boktips till Juniornyheterna som sänds i hela Sverige. Där fick jag vara med och boktipsa under läslovet vilket var superkul!

Efter radioinspelningen köpte jag Ulf Starks nya sagosamling till mamma i födelsedagspresent innan jag hängde på biblioteket en stund. Sedan gick jag och min lillebror på Hagby films premiär av deras nya PAX-filmer. Hagby film med Alvin Wedstedt i spetsen är några barn och unga i Eskilstuna som göra kortfilmer baserade på PAX-böckerna. Nu hade de premiär för filmatiseringarna av Pestan och Vitormen. De kommer snart ut på youtube men tills dess kan ni se deras tidigare filmer på deras youtubekanal (länk finns här). Det var superkul att se filmerna. Under läslovet hade Hagby film också en utställning på biblioteket med rekvistia från filmerna vilket var kul att se! När filmvisningen var slut kom min mormor, morfar och mina kusiner till biblioteket och vi fikade och var där en stund med dem. 


På måndagskvällen läste jag Frallan har en hemlighet av Sara Ohlsson och Lisen Adbåge och sedan började jag läsa Alla är ledsna nuförtiden av Bart Moeyaert som jag fortsatte läsa på tisdagen. Två bra böcker! Jag träffade min kompis Malva under tisdagen och skrev också en recension som vi skulle skriva efter kursen i barnbokskritik. På kvällen firade min mamma som fyllde år och hon blev jätteglad för Ulf Stark-boken hon fick i present.

Sedan var det onsdag och då hade jag återträff med mina skrivarkompisar från skrivarlägret jag var på i somras. Jag gick och mötte upp dem på stationen eftersom några kom med tåg och buss från Nyköping och Katrineholm och vi gick och fikade. Vi visade dem också biblioteket och tog en sväng till Akademibokhandel. Sedan gick vi hem till mig och hade miniskrivarläger. Alla hade fått förbereda varsin skrivövning till träffen. Först flödesskrev vi i fem minuter för att komma igång och sedan gjorde vi skrivävningar som gick ut på att försöka komma igång med en novell utifrån fem olika ord, skriva dikter utifrån en mening ur en bok och beskriva bilder. Det var superkul att skriva tillsammans och plötsligt hade hela eftermiddagen gått. 
På onsdagskvällen åt vi tacos och spelade spel. Vi hade superroligt och de sov också kvar. På torsdagsmorgonen åt vi frukost och städade iordning. Sedan gjorde vi två korta skrivövningar. Den ena handlade om att beskriva vad som hände innanför några fönster och i den andra övningen skulle vi gestalta hur ett löv faller ner från ett träd. Innan de åkte hem gick vi och åt sushi på stan. Det var roligt att träffa dem igen och ha ett eget litet skrivarläger! Jag rekommenderar verkligen att samla ihop sina skrivkompisar och skriva tillsammans, det är jättekul!

Jag började läsa Sagasagor. Ballonglängtan, kurragömma och två tomtar i diket av Josefine Sundström och Emma Göthner på torsdagskvällen. Den läste jag ut så jag fick sedan börja med Samtalsgruppen för sorgebearbetning vid husdjurs hädangång av Maja Willander som jag fortsatte läsa de kommande dagarna. 


På fredagen tog jag det mest lungt. Målade in min bullet journal, läste och var på min lillebrors konsert på han musikkollo. Lördagen bestod av läsning, blogginläggsskrivande och musikalen All shook up och idag får jag se vad jag hittar på. Lite läsning ska det bli i alla fall. Det har varit ett fint läslov med mycket kul och bokrelaterat! Vad har du gjort på läslovet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar