söndag 27 december 2020

5 höjdpunkter från 2020

2020 lider mot sitt slut och jag tänkte idag se tillbaka på året som har gått genom fem av årets höjdpunkter. 

Den 15 februari var jag och Lexie från Tusen sidor inbjudna till Lidingö stadsbibliotek för att delta på evenemanget "Länge leve ungdomsboken". Vi fick inleda temaeftermiddagen med att berätta om att vara unga bokbloggare. Sedan lyssnade vi på Moa och Lisa från podden Bokhörnan, Emma-Karin Rehnman som berättade om sitt skrivande och hur det var att vinna Lilla Augustpriset och Melina och Anja som tillsammans med författaren Emma Johansson berättade om hur en bok blir till. En så fin dag och ett fint minne från 2020!


Under hela året boktipsade jag på radio P4 Sörmland varje fredag. Det är också en höjdpunkt från det gångna året då jag tycker det är så roligt att förbereda mina boktips, spela in dem och sedan höra dem på radion! Jag hoppas också att mina boktips når fler via radion! Här kan du lyssna på en del av mina radioboktips.


I mars var jag med i Barnbokspodden. De hade med en person i varje avsnitt under våren som fick berätta sina tankar om poddavsnittets ämne och ge boktips. I avsnittet jag var med i handlade det om lyrik. Sök på Barnbokspodden där poddar finns och leta efter avsnitt 19 "Låt oss landa i lyriken" så kan ni höra det! Barnbokspodden är en av mina favoritpoddar kring böcker och därför var det väldigt roligt att få vara med.


Den 15 juni tog jag studenten! Inte nog med det fick jag också ett fint stipendium från Humanistiska förbundet för mitt bokbloggande och mina skolresultat. Jag hade ingen aning om att jag skulle få ett stipendium och därför blev det en stor överraskning som jag blev jätteglad över!


I november startade jag, Lexie från Tusen sidor och Emma från Systrarna böcker "Unga läsare". Det är ett community för unga som gillar att läsa och vill lära känna andra unga med samma intresse. Vi finns på instagram som @ungalasare där alla kan följa oss och vårt community finns på facebook i gruppen "Unga läsare". Vi har haft en första digital träff och kommer under 2021 börja anordna bokcirklar och författarträffar. I januari ska vi läsa Om det regnar i Ahvaz av Nioosha Shams är tanken. Så om du är ung och gillar att läsa - gå med i vår facebookgrupp för att inte missa något! Det har varit så roligt att starta upp det här projektet med Lexie och Emma och jag hoppas att vi kommer göra många roliga saker under 2021!


Vilka är era höjdpunkter från 2020?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar