tisdag 22 december 2020

Min bullet journal 2020

Jag har en bullet journal som jag har som en läsdagbok. En bullet journal är en anteckningsbok med prickade sidor där man kan skapa sin egna kalender och tracka olika saker. Jag använder min som en läsdagbok där jag skriver upp alla böcker jag läser varje månad och varje månad gör jag också en framsida med ett tema som passar till månaden. Det var länge sedan jag gjorde ett inlägg där jag visade upp min bullet journal och därför tänkte jag idag visa upp hur min bullet journal har sett ut under året. Jag kommer främst att visa framsidorna för varje månad och inte alla sidor där jag skrivit upp böckerna jag läst eftersom det skulle bli ett för långt blogginlägg!

Jag började året med att göra en sida där jag kunde fylla i en bok för var femte bok jag läste upp till mitt läsmål på 90 böcker. Jag skrev också upp böckerna jag ville läsa ur vårens utgivning. 


I januari inspirerades jag av bullet journal-youtubern Amanda Rach Lee vilket jag också har gjort fler månader under året. Hon gör riktigt bra videos varje månad där hon ritar upp månaden i sin bullet journal! Temat för januari är guldigt! Jag har också skrivit "Page 1 of 366". 


I februari är det ju alla hjärtans dag och därför valde jag att göra ett tema med hjärtan i februari. Jag skrev också citatet "I do believe that something very magical can happen when you read a good book".


I mars släpptes den andra filmen baserad på Jenny Hans böcker om Lara Jean. Amanda Rach Lee gjorde ett tema utifrån den och det ville jag också göra eftersom jag älskar de böckerna och filmerna. Där passade det också bra att ha med ett citat ur en av böckerna. Jag valde citatet: "I don't have to be so afraid of good-bye because good-bye doesen't hace to be forever". 
'


I april hittade jag på mitt egna tema som jag tyckte blev fint och färgglatt! Det ska efterlikna fjädrar men det kanske blev mer blommor! I april valde jag citatet "Books are uniquely portable magic".


Även i maj hittade jag på mitt egna tema med rosa små körsbärsblommor och hade med citatet "Every heart has a story to tell". 


I juni ville jag ha ett somrigt tema och det fick bli apelsiner, citroner och limes. Citatet jag valde i juni var "Reading makes the soul smile". 


Somrig tema blev det även i juli där jag ritade snäckor och liknande. Där hade jag med citatet "You can't stop the waves but you can learn to surf" som var med på min inspirationsbild och jag tyckte passade bra. 


I augusti valde jag att rita jordgubbar och skrev citatet "And the world is full of stories but the stories are all one". 
Efter augusti gjorde jag ett uppslag om höstens utgivning. 


I september ritade jag regnbågar i olika rosa nyanser. 


I oktober blev det höstlöv såklart och jag ritade för första gången i min bullet journal med vattenfärgspennor. Det blev lite buckligt av vattnet men också fint tycker jag!Under året köpte jag också en bullet journal med svarta sidor och den använde jag mig av i novmeber. Det blev väldigt coolt tycker jag. Jag gjorde också ett uppslag med julböcker jag ville läsa. Jag har skrivit med en silvrig penna som tyvärr syns lite dåligt på bild. 


Även i december inspirerades jag av Amanda Rach Lee när jag gjord det här superfina omslaget där jag klistrade in brunt papper. Jag skrev också citatet "It's beginning to look a lot like christmas". 


Hoppas ni tyckte det var roligt att titta in i min bullet journal!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar