tisdag 8 december 2020

Läst i november

Så har november gått över i december och julen är snart här. Jag har ännu inte summerat novembers läsning med det ska det bli ändring på nu. Jag läste många bra böcker under november och tjuvstartade lite med julböckerna redan då. 

Nåt trassligt inuti av Cina Friedner lyssnade jag på som ljudbok under november. Det är en bok för mellanåldern som handlar om Isa vars pappa ligger inlagd på en psykiatrisk avdelning. En sorglig men ändå viktig berättelse som också handlar om vardagsliv och hur det är att gå i mellanstadiet. 

Ospårat av Sanna Mac Donald tyckte jag mycket om. Det är som en blandning mellan en ungdomsbok och roman för vuxna då den är skriven ur två olika perspektiv. Vi får möta 16-åria Palle och 30-åriga Hanna. Det är en fin berättelse som tar upp ämnen som normer och sexualitet. 

Julen, vad är det? av Laura Di Fransesco är en julbok för de allra minsta läsarna med fina juliga illustrationer.

När Johan fick en liten kalv av Astrid Lindgren och Marit Törnqvist är en nyutgåva av berättelsen om torparpojken Johan som har mist sin ko. Framförallt gillade jag illustrationerna i den här boken. 

Ihop i smyg av Emma Askling är en bok för mellanåldern som handlar om Klara som går i femman. Det är en bok om vänskap, kärlek och ensamhet. Jag tyckte att den på pricken fångade känslan av att gå i mellanstadiet. Jag kände igen mig mycket från min egen mellanstadietid och tror att många i åldern 9-12 skulle gilla den!

Lönndörrens hemlighet av Hanna Blixt är en julkalenderbok för 9-12 år. Det är en spännande berättelse om en tidsresa. Jag hade önskat att den skulle vara med julig men annars tyckte jag att den var spännande och hade en intressant berättelse. 

Jag händer jämt av Emma Rävås gillade jag mycket! Det är en ungdomsbok skriven ur två tidsperspektiv som handlar om ett destruktivt förhållande. Bra skriven och väl läsvärd. Mer om den kommer i en recension!

Vi har så roligt när det är jul av Astrid Lindgren är den perfekta julboken med Astrid Lindgrens samlade julberättelse. Mycket julkänsla och nostalgi!

Tio underbara härliga hemska dejter av Ashley Elston lyssnade jag på som ljudbok och bokcirklade med Lexie från Tusen sidor. En mysig julroman för ungdomar om Sophie som går på tio blinddejter under julhelgen.

Bästa bandet av Emma Fäldt är en bok för mellanåldern som handlar om en musiktävling. Jag gillade verkligen temat och berättelsen!

En oönskad julklapp av Sara Molin lyssnade jag på som ljudbok. Det är Sara Molins andra bok och jag tyckte den var mysig. Den handlar om sjuksköterskan Diana som kommer hem från utlandsjobb över jul. En intressant berättelse med fina karaktärer även om jag hade önskat ännu mer julkänsla!

Det som inte får hända av Emma Frey-Skött är en lättläst bok för ungdomar som jag läste i november. En gripande, sorglig och fin berättelse som jag verkligen rekommenderar. Mer om den kommer i en recension!

Vardagshjältarna och trollkarlen Tyst av Elaine Eksvärd har ett viktigt budskap men tyvärr fångade inte berättelsen riktigt mig.

Tomtarna på femte våningen av Fransesca Cavallo var den sista boken jag läste i november. En spännande julberättelse som jag kommer att skriva mer om!

Det var alla böcker jag läste i november! I december läser jag ännu fler julböcker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar