torsdag 23 september 2021

What a mäss

Jag har varit på bokmässan i Göteborg några gånger och det är verkligen något speciellt att få befinna sig bland alla böcker, författare och människor som precis som jag har en passion för läsning. Där vidgas läsandet till något större och man får träffa likasinnade och lyssna på samtal som ger en nya tankar och idéer. Årets bokmässa börjar idag och slutar på söndag och är ett hybridevent som både är digitalt och sker på plats i Göteborg. Jag kommer att delta digitalt i år och ser fram emot en helg fylld av samtal kring böcker. 


För att få in känslan av bokmässan i Göteborg har jag bläddrat i Marcus Stenbergs fotobok What a mäss. Det är en stor och tung bok fylld med svartvita fotografier från bokmässan. Bilderna är fantastiskt fina och riktar in sig på detaljer som programskyltar, bokryggar, lappar och mässkartor. Också människorna som utgör själva bokmässan tar plats på bild. Det är kända författare, uttråkade barn och stora leenden. Marcus Stenberg har verkligen fångat känslan av att vara på bokmässan i sina bilder. 

Bland bilderna finns också några texter om bokmässan som är skrivna av Linda Skugge, Sandra Beijer, Hillivi Norburg, Peppe Öhman och Åsa Hjalmarsson. Alla berättar de om egna upplevelser av bokmässan vilket är intressant att läsa om. Det är både högt och lågt. Jobbigt och fantastiskt.

Mest tycker jag om den sista bilden i boken som består av en bild på bokbloggarna Anna och Fanny (är jag ganska säker på att det är) som går bredvid varandra. Fanny håller en arm om Anna och det är tygkassar och en dramaten som jag förmodar är fulla med böcker. Bilden visar verkligen den gemenskap som finns på bokmässan och lämnar en med en varm känsla när man slår igen boken. 


Jag rekommenderar verkligen dig som precis som jag är en bokmässefantast att bläddra i What a mäss. Den finns att köpa till exempel på Adlibris. Det är så fint att ha den i bokhyllan och kunna bläddra för att få en dos av bokmässekänsla! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar