söndag 7 juni 2015

Han & dom - Recension

"Han & dom" är den fristående tredje delen i mellanstadietrilogin som Katarina von Bredow har skrivit. Det finns två tidigare delar som jag har recenserat och de olika böckerna handlar om olika personer som går i samma mellanstadieklass men har olika roller i klassen. Den första boken handlar om Andreas som är nörden i klassen och den andra boken handlar om Alicia som är en av de coola i klassen men inte den coolaste. Böckerna passar bäst för de som går på mellanstadiet.

"Han & dom" handlar om Kevin som är klassens kung och alla vill vara med. I smyg är han lite kär i Alicia som är ihop med nörden Andreas. Sommarlovet är slut och nu ska de börja sexan, under sommarlovet har han varit på landet och där har han fått köra på en moppe. Så nu tjatar han på sin pappa att han ska få ta hem den till stan. När han äntligen har fått det igenom bryter Kevin sitt förbud och kör till grusplanen för att visa upp moppen för sina kompisar. Men där händer det hemska och otäcka som förändrar allt för Kevin.

Jag tycker att livet på mellanstadiet skildras väldigt bra och man känner verkligen igen sig. Sociala medierna och andra aktuella saker just nu beskrivs även de på ett väldigt bra och verklighetstroget. Det som är lite dåligt med boken är att det utspelar sig i vardagen och då kan det bli lite tråkigt ibland. Men en väldigt bra sak med boken är att den passar för både killar och tjejer och vilken typ av människa du än är. Man kan också känna igen sig väldigt mycket. Jag rekommenderar boken till alla som går på mellanstadiet. "Han & dom" får av mig 3 av 5 ugglor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar