måndag 15 juni 2015

Järnskallen

Nyligen har det kommit ut en bok som heter Järnskallen och är skriven av Nils Håkansson. Det ska vara en spännande deckare men också lite som en thriller. På bokens hemsida beskrivs boken såhär:

I hungerkravallernas Stockholm våren 1917 rör sig en maskerad man som kallar sig herr Agnefit. Ett mord har begåtts på en officer med förbindelser i den svenska makteliten, och herr Agnefit samlar en grupp udda existenser för att lösa mordet. I gruppen ingår en labil före detta tsaragent med en böjelse för sexualvåld, en svärmisk studentska med stora talanger för jiu jitsu, en alkoholiserad medelålders kvinna som tål hur mycket stryk som helst, en före detta uppvisningsbrottare, en lettisk bankrånare och en dansk kälkborgare med en unik begåvning för att orsaka förödelse. Herr Agnefit är dock mycket förtegen om varför han vill att mordet ska lösas, och snart börjar gruppens medlemmar ana oråd.
Järnskallen är en brett upplagd äventyrsroman vars förvecklingar spänner från samhällets högsta toppar till ett svunnet Stockholms undre värld, där två rivaliserande gäng är inbegripna i ett blodigt krig.

På hemsidan http://www.jarnskallen.se/ finns det också ett test man kan göra för se vem av karaktärerna i boken du är mest lik. Jag blev Hämnaren och karaktären Agent Murman. Vem blir du? Gå in och gör testet. Från den 12 juni och en vecka fram delas det ut gratisböcker på hemsidan, 20 stycken om dagen. Hur bra är inte det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar