måndag 1 juni 2015

Läst i maj

I maj har jag läst 5 böcker. Det känns inte som att jag har läst så mycket, för typ en vecka sedan hade jag bara läst en bok och det var först nu på slutet som jag började läsa på riktigt. Jag tror att det beror på att helgerna har varit ganska uppbokade och det är då jag läser som mest. Men nu ska jag i alla fall berätta lite om böckerna!

Den första boken jag läste var "Han & dom", av Katarina von Bredow. Det var sista delen i en trilogi om mellanstadiet och var helt okej. Du får läsa mer om boken i en recension som kommer ut här på bloggen senare i veckan.

Jag läste även en mycket gripande, sorglig och viktig bok, "Om stenarna kunde tala", av Magda Eggens. Den handlar om Magda som var jude och fördes till koncentrationsläger under andra världskriget, det är en sann berättelse.

Nästa bok jag läste var "Vi ses i obsan", av Cilla Jackert och det är en mellanåldersbok som utspelar sig i Stockholm. Boken handlar om Annika vars lillebror föds förtidigt, då får hon ta han om sig själv under sommarlovet. I obsan möter hon då Kaja och hennes gäng som utmanar Annika på sanning eller konsekvens, fast utan sanning. "Vi ses i obsan" rekommenderar jag som sommarläsning för alla som är 11-12 år.

Nu är det ju slutspurten i skolan och en förmiddag fick vi till att göra klart allt. Jag var klar och fick därför läsa, så jag lånade hem en e-bok till min skolipad och det blev "Röda spår", av Katarina Genar. Jag läste mer än halva boken under den förmiddagen, men den var ganska lättläst. Boken handlar i alla fall om Samuel som tillsammans med sin pappa hyr ett hus några veckor under sommarlovet. Där börjar det hända massor av mystiska saker. Även den boken passar bra som sommarläsning.

Eftersom att Pippi fyller 70 år i år vile jag läsa en bok om henne. Det blev då "Pippi Långstrump", av Astrid Lindgren. Den tog mig tillbaka till barndomen och var väldigt rolig att läsa. Man känner igen så mycket från när man var liten och boken är ju väldigt bra skriven.

Nu är det äntligen sommar och i juni har jag en lista med böcker jag vill läsa. Jag är mest spänd på att få läsa "Född fenomenal", av Josephine Bornebush, den verkar väldigt bra!

Hoppas ni har en härlig sommar så ses vi snart!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar