söndag 26 juni 2016

5 bokiga saker att göra på sommarlovet!

Drygt två veckor av sommarlovet har passerat för mig. Jag har hittat på mycket roligt men har också funnit mig själv i situationer där jag inte vet vad jag ska göra. Sommarlovet är långt och jag tror att många kan behöva tips på vad man kan göra på sommarlovet. Därför får ni idag en lista på fem saker som man kan göra på sommarlovet. Självklart är de bokrelaterade!

1. Åk till Mariefred och gå PAX-promenaden! Nästan alla miljöerna i PAX-böckerna finns på riktigt och du kan upptäcka dem själv i den fina lilla staden Mariefred. På Turistbyrån kan du hämta kartan till promenaden, men du kan också skriva ut kartan härifrån. Jag gick förra årets PAX-vandring och det var superroligt att se platserna i verkligen. Här kan du läsa mitt inlägg om det. Så snart som möjligt ska jag gå årets promenad och det ser jag fram emot.

2. Något man kan göra en regnig dag är att åka till biblioteket och sätta sig och läsa en hel dag. Supermysigt, speciellt när regnet smattrar mot rutan.

3. Gå upp tidigt på morgonen. Packa en frukostkorg och en bra bok och gå ut i skogen och ha frukostpicknick med läsning.

4. Lyssna på en bra ljudbok och gå på en promenad.

5. Gör dina egna bokmärken! Klipp, klistra och använd saker du hittar hemma!

Ha en skön sommar så ses vi snart igen!

1 kommentar: