torsdag 9 juni 2016

Sommarboken och min sommarläsning

Äntligen är snart det underbara SOMMARLOVET här! Jag slutar på fredag, men det har känns lite som sommarlov redan nu. Det ska bli otroligt skönt att vara ledig och bara hitta på roliga saker. Självklart ska jag läsa en massa också!


De flesta av vårt avlånga lands bibliotek har någon typ av sommarläsningsaktivitet så här under sommarlovet. Hos mig kallas den Sommarboken och det får alla barn och unga delta i. En ska då läsa sex stycken valfria böcker under sommaren och skriva om dem i ett häfte som finns att hämta på biblioteket. När man läst klart alla böcker ska häftet lämnas in på biblioteket och som belöning får du välja en bok. Här pågår Sommarboken hela juni, juli och augusti. Superbra initiativ tycker jag! Sommarlovet är en perfekt tid att läsa!

Jag svängde förbi bibblan och lånade lite böcker som jag tänkte läsa i sommar. Det blev en hel del tjocka, märkte jag. Men jag är väldigt taggad på allihopa!

Först och främst håller jag just nu på att läsa ett recensionsexemplar. Azoria - Rubinprinsessans återkomst, av Kristina Suomela-Björklund. Omkring 600 sidor fantasy. Den typ av bok är jag inte så van att läsa så det tar ett tag och den är väääligt lång. Än så länge har jag kommit ungefär halvvägs. Snart kommer det en recension.

De två senaste somrarna har jag läst de två första böckerna i serien Systrar i jeans, av Ann Brashares. De älskade jag verkligen, bästa sommarböckerna. Den här sommaren tänkte jag läsa del tre och fyra, så jag får hoppas att de är lika bra! De är 300-400 sidor men jag tror de kommer gå lite snabbare att läsa.

En annan bok jag är taggad på att läsa i sommar är Du, bara av Anna Ahlund. Jag har egentligen inte så stor koll på vad den handlar om, men har hört mycket bra om den.

Ingerlin Angerborns nya, Sal 305, vill jag också jättegärna läsa. Men den hade tyvärr inte kommit till biblioteket än. Hoppas, hoppas att den kommer snart! Jag tycker mycket om Angerborns tidigare och det här ska tydligen vara en fortsättning på Rum 213. Jag hade också tänkta att försöka mig på att läsa lite på franska, jag har lånat Pettson och Findus och lite Astrid Lindgren, så vi får se hur det går. Ska nog också försöka mig på någon mer av Meg Rosoffs böcker.

Vad ska du läsa i sommar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar