tisdag 7 juni 2016

Läst i maj

Maj är över och nu väntar årets fösta sommarmånad och det betyder SOMMARLOV! Alltså! Var det inte nyss snö ute? Den här våren har gått i rusande fart och varit så rolig! Det har hänt mycket här på bloggen och jag har haft väldigt roligt! I skolan har det gått alldeles utmärkt och jag har dansat mycket! Så nu hoppas vi på en lika bra om inte bättre sommar!


I maj läste jag hela sju böcker och nu är jag riktigt taggad på att sätta tänderna i lite sommarböcker!

Till att börja med läste jag en ny bok för 6-9 år, Naturväktarna och den vita räven, av Malin Nilsson. Det var den perfekta boken för en nybliven bokälskare och innehöll mycket olika saker. Både äventyr och vardagliga tankar. Mer kan du läsa i min recension.

Som vanligt har jag också läst en bok av Katarina von Bredow. Syskonkärlek som handlar om en syster och en bror som blir hopplöst förälskade i varann. Om jag inte minns fel är det författarens debutroman och den var lite annorlunda hennes andra böcker, men fortfarande väldigt bra! Inte den bästa men helt klart värd att läsa!

Malin Stehn skildrar tankarna hos en kommande tonåring på ett utomordentligt sätt. I boken Den här sommaren kan bli min död får man följa 12-åriga Fanny som snart börjar högstadiet. Men för att passa i där skriver hon en lista med saker hon måste klara av innan skolan börjar. Riktigt bra och rolig bok som rekommenderas! Jag har även skrivit om den i en bloggstafett.

Sju förtrollade kvällar heter Mårten Sandéns nya bok. Den handlar om en kille som är på väg hem från boxningsträningen och mystiskt nog hittar biljetter till en nedlagd biograf. Boken är spännande samtidigt som den inkluderar den sorg man kan känna när man förlorat ett syskon. Jag läste många av författarens böcker när jag var yngre så det var kul att läsa en ny bok av honom. I min recension kan du läsa mer om boken.

En av böckerna jag läste under månaden hade jag läst lite i tidigare men inte riktigt fastnat för. Så nu gav jag den en andra chans och gillade den verkligen. Boken heter 8 saker du aldrig skulle våga och är skriven av Moa Eriksson Sandberg och Eva Susso. Den handlar om fyra tjejer som snart ska sluta nian och för att hetta upp stämningen lite ger de varandra pinsamma utmaningar. Jag tyckte om att det var väldigt händelserikt och roligt att läsa. Jag ville hela tiden fortsätta läa boken och tyckte verkligen om den. Många har nog lätt att relatera till händelserna och tankarna som uppkom och det tror jag är väldigt viktigt för att locka unga läsare.

Spännande mysrysare är aldrig fel, därför läste jag Kristina Ohlssons nya bok för mellanåldern Zombiefeber. Jag tyckte mycket om sättet den var skriven på och blev positivt överraskad. Men det är ingen bok jag verkligen älskade. Det var bara skönt att läsa något lätt!

Meg Rosoff är årets ALMA-pristagare så jag var bara tvungen att läsa något av henne också. Det blev Älgbarnet som jag tyckte var väldigt annorlunda. Men jag är absolut glad att jag läste den! Det var en rolig upplevelse och jag ser fram emot att läsa fler böcker av författaren. Har du något tips?

Det blev en väldigt salig blandning av läsning, men det är väl härligt? Allt ifrån mysrysare till älgbarn. I juni börjar jag med min sommarläsning så jag tror att det blir mycket kärlek och Ann Brashares. Tänkte också försöka mig på lite franskaböcker, en tjock fantasy och någon deckare. Det blir skoj! Vad ska du läsa i sommar?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar