onsdag 29 juni 2016

Systrar i jeans x2

Tredje sommaren (inbunden)De senaste somrarna har jag läst Systrar i jeans-böckerna. Nu i sommar har jag läst de två sista böckerna i serien. Ann Brashares böcker ger verkligen den rätta sommarkänslan, de innehåller allt man vill läsa om på sommaren. Böckerna handlar om de fyra bästa kompisarna Lena, Carmen, Tibby och Bridget som alltid håller ihop. Men i den första boken är det första sommaren de kommer i från varann. Men De flygande Jeansen håller ihop dem trots att de är ifrån varann. Böckerna skrivs ur de olika karaktärernas perspektiv och känns väldigt verklighetstrogna. Man känner sig nästan som den femte systern.

Fjärde sommaren (inbunden)I Systrar i jeans Tredje sommaren är det sista sommaren innan de ska börja på college och flytta i från varann även under skolåret. Kärleken står på spel och systrarna behöver jeansen och varann mer än någonsin.

I Systrar i jeans Fjärde sommaren har systrarna inte setts allihop på ett helt år. Carmen är kompis med teatertjejen Julia som nedvärderar Carmen som helst vill vara scenarbetare. Lena går på kurs i Krokom och försöker att glömma Kostos. Hon träffar en kille som är otroligt duktig på måleri. Han får henne att känna sig sämre. Den här sommaren är systrarna på olika håll och det märks att den håller på att bli vuxna. Kanske har inte jeansen samma kraft som förut? 

Jag rekommenderar verkligen de här böckerna, men det bästa är att läsa de i rätt ordning. Det här är sådana böcker som man aldrig vill ska ta slut. Det är alltid roligt att läsa och trots att det utspelar sig i vardagen händer det mycket saker. Böckerna har stor igenkänningsfaktor, man känner igen vänskapen och kärleken. Riktigt bra böcker som alla borde läsa! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar