söndag 19 juni 2016

Boktips med skrivtips

Jag tycker om att skriva berättelser och underhållande texter men ofta känns det som att jag inte har tillräckligt med tid och inte en tillräckligt bra idé. Jag tror att man måste ta sig tid till det så under sommarlovet brukar jag passa på att försöka skriva lite. För mig är det så att jag måste komma igång med skrivandet, då är det riktigt roligt. Nu under sommaren håller jag på med en novell. Du som vill ha ett mål till varför du ska skriva kan vara med i en skrivartävling, här kan du läsa mitt inlägg om SvD:s novelltävling för unga.

Men hur ska man göra om man är i den situationen att man jättegärna vill skriva något men inte kommer på någon bra idé? Kolla in Katarina Kuick och Ylva Karlssons bok Skriv om och om igen. Den innehåller massor av skrivövningar och inspiration till ditt skrivande. Det är den bästa boken jag vet om skrivande! Det är bara att slå upp en sida, läsa vad som står och skriva efter det. Perfekt när du inte har något att göra och är sugen på att bara skriva något. Boken innehåller skrivövningar där du kan skriva både dikter och berättelser. Den är fint utformad och superinspirerande.

Skriv om och om igen passar dig som gillar att skriva och behöver lite inspiration och idéer, du kan hitta boken på Bokus och Adlibris.

Det var dagens boktips! Skriv så det glöder i sommar så hörs vi snart igen!

1 kommentar:

  1. Påminnelse om att Fantastiknovelltävlingen 2016 har deadline snart! Sänd tävlingsbidrag (inom science fiction, fantasy eller skräck) som ren mailtext till ahrvid@hotmail.com SAMT fantastiknovell@hotmail.com senast 4 september kl 24.00.
    Tre vinnare utses av en jury, med förstpris 999:-, andrapris 600:- och tredjepris 300:-. De tre på prispallen får även en gratisprenumeration på tidskriften Skriva. Dessutom kan juryn utdela hedersomnämnanden. Fullständiga regler på http://www.skriva.bravewriting.com.
    Tävlingen stödjs av föreningen Novellmästarna och arrangeras av Sveriges äldsta skrivarlista, SKRIVA (maila "subscribe" i rubriken till skriva-request@freelists.org för att gå med). Sponsorer är http://http://www.welaforlag.se/ http://zenzat.wordpress.com/ och http://http://tidningenskriva.se/

    --Ahrvid

    SvaraRadera