söndag 11 september 2016

Gulligt brev och gästrecension

För ett tag sedan fick jag ett brev från två supersöta tjejer som går i trean. De hade skickat ett brev till mig via TioMedia som ger ut tidningen Hemmaliv som jag skriver i. De skrev att de tyckte om att läsa och brukade läsa och skriva recensioner i skolan. De skickade även med en recension på en bok de hade läst och tyckte var bra. De skrev också i brevet att de ville tipsa om boken för att fler skulle bli intresserade av att läsa den. Så här kommer Emma Forslund och Emilia Westbergs recension på boken Vara vänner:

Bokens titel är Vara vänner. Bokens författare heter Marie Oskarson och Helena Bergendahl. Boken handlar om fyra vänner som heter Jack, Emilia, Julia och Edvin. Dom går i samma klass. Nu börjar vi berätta mer om boken! Jack och hans lillebror Max skulle åka pulka en dag efter skolan. Då ville Emilia också följa med till pulkabacken med Jack och Max så då gick de alla tre till backen! Emilia sprang hem och hämtade sin snowracer. Max, Emilia och Jack ville tävla. Max och Emilia vann alltid över Jack! Men Jack blev inte ledsen. Sen kom Edvin med sin snowracer och ville också vara med. Max väntade på Jack, Emilia och Edvin på toppen. Han väntade länge på dem. Sedan åkte han ner med Emilias snowracer, fast han inte fick. Det gick snabbare än när Max och Emilia åkte tillsammans, men det gick inte att styra! Max åkte över ett stort snöhinder och landade med huvudet först. Edvin, Emilia och Jack gick upp på berget och kollade efter Max, men dom såg inte han någonstans! Men sen efter en stund så såg Edvin honom där nere. De åkte ner så fort de kunde. Max var helt tyst när de kom ner till Max. De blev oroliga, i alla fall Jack. Dom försökte väcka honom man han svarade inte. Dom la Max pulkan och började gå hem, Edvin sprang i förväg och varnade Jacks mamma så att hon kunde ringa ambulansen. Men dom hann inte så långt innan ambulansen kom och mamman ropade att dem kunde stanna där de var. Sedan lyfte de in Max i ambulansen och åkte iväg till sjukhuset. Jack och Emilia stod kvar hemma, de var lite ledsna för Max skull. Men sedan så märkte dem att Edvin hade gått. Efter några dagar fick de reda på att Max hade fått en hjärnskakning och en bruten arm. När Jack kom till skolan nästa dag så var alla arga på honom, mest Emilia och Edvin. Julia ville brotta ner dem i snön. Julia tog tag i Jack. Men jack ville inte! Jack låg kvar i snödrivan, han fick lite ont i armen när Julia kastade ner honom. De fortsatte att brottas med varandra men Jack ville inte vara med så han gick runt själv. Efter några dagar så blev alla sams och då hade dem snöbollskrig med varandra. När Jack kom hem efter skolan byggde han lego med Max. Max byggde ett rymdplan. Deras mamma kom in till dem och frågade varför han inte var med dem andra, alltså hans väner. Jack sa ingenting, han bara tittade ner i golvet och mumlade något till sin mamma. Några dagar senare belv alla fyra vänner och började vara med varandra igen. Edvin frågade sin mamma om de kunde få åka till Liseberg alla fyra. Edvins mamma sa att de gärna fick åka till Liseberg om de ville. Edvin ringde till Jack, Julia och Emilia och frågade om de ville följa med. Alla kunde och ville följa med. De åkte dit en dag. De gick runt lite och sedan avslutade de dagen med parishjulet, det gick flera meter upp. När dom var på toppen så stannade hjulet. Emilia blev rädd och då lugnade Jack ner henne. De hade en jättefin och lång utsikt över hela vattnet. Alla gick hem till sig själva och alla fyra var vänner!


Tack så mycket, tjejer, för att ni skickade det här fina brevet till mig! Jag blev jätteglad! Hoppas att det är fler som blev intresserade av att läsa den här boken genom Emma och Emilias fina recension! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar