torsdag 8 september 2016

Podcasts om böcker och skrivande

Jag tycker om att lyssna på podcasts och idag tänkte jag tipsa om några jag lyssnar på som handlar om böcker och skrivande. 

Agnes lyssnar på podcast :)
"Bokslukarsällskapet" är en podcast för barn mellan 9-13 år ungefär. Podcasten är uppbyggd som en bokcirkel skulle man kunna säga. Det är en vuxen och oftast två barn som pratar om och beskyddar en nyutkommen bok för mellanåldern. Man får höra en bit ur boken uppläst och de reser även till Illustratio, fantasins värld, och träffar karaktärer ur boken. 

"Skriv en bestseller eller annan bok" är en podcast om skrivande som kanske passar bäst för ungdomar och vuxna som gillar att skriva. Det är författarna Ninni Schulman och Caroline Eriksson. Hittills har tre avsnitt kommit ut och de har pratat mycket om ideér. I det senaste avsnittet gästades podden av författaren Kristian Ohlsson. Man får mycket inspiration till skrivande genom den här podcasten.

"Skrivarpodden" är även det en podcast av skrivande. Det är Kersin Önnebo som har podcasten och hon gästas ofta av en författare eller någon annan som har något med skrivande att göra. 

Sveriges radios podcast "Kapitel - i dina lurar" är ungefär som en ljudbok. Där kan man lyssna på böcker upplästa. 

"Bladen brinner" är en ny podcast som snart sätts igång. Det är författarna Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck som har den podcasten. Jag har fattat det som att det ska vara en podcast om barn- och ungdomsböcker fast rikta sig till vuxna. Ska bli superkul att lyssna på och jag ser fram emot första avsnittet som kommer ut den 22 september.

Det här är mina favoritpodcasts om böcker och skrivande. Jag rekommenderar verkligen att lyssna på dem!

2 kommentarer:

 1. Hej Agnes!
  Tack för en mycket bra blogg!..
  Jag skulle behöva din hjälp. Jag och min dotter Tora åker varje månad till biblioteket och lånar böcker. Men jag känner att det är svårt att hitta böcker som dels är lagom svår och dels är så spännande och intressanta att läsa färdigt. Där texten inte är allt för svår. Tora går nu i tvåan och behöver läsa mycket tycker Toras pappa som är pedagog. Har du några tips på bra böcker som du tror skulle kunna passa?

  Mvh
  Jonas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad kul att du gillar min blogg!
   Jag älskar ju PAX-böckerna av Åsa Larsson och Ingela Korsell. De rekommenderas för 9-12-åringar så de kan kanske vara lite för svåra. Men de är väldigt spännande så jag rekommenderar er att kanske läsa de tillsammans. Söker du på PAX här på min blogg hittar du mycket att läsa om serien! Annars rekommenderar jag Naturväktarna och den vita räven, av Malin Nillson och Johanna Arpiainen, den är lite mer lättläst. Om du vill veta mer vad den handlar om kan du söka på den här på bloggen. Jag läste två superroliga böcker med min kusin som är sju år, Elin Lindells böcker om Jördis. De heter Borttappat: katt, kompis, kalsong och Efterlysta: Harry Hansson och jag. Man skrattar högt ofta när man läser dem, jätteroligt att läsa tillsammans! De rekommenderar jag verkligen! De är ganska lättlästa med mycket bilder också!
   Hoppas du fick några tips!

   Radera