söndag 10 juni 2018

Årets bästa böcker - Läsningen hittills i år

Snart har halva året gått och det har blivit dags att summera årets läsning hittills. Mina mål det här året är att läsa 85 böcker minst, läsa ut After-serien och Harry Potter-serien. Hittills har jag läst 52 böcker och det är jag väldigt nöjd över! Jag har läst mycket mer i år än vad jag brukar göra. Nästan alla månader har jag läst omkring tio böcker och det är jag väldigt nöjd över. Jag tror absolut att jag kommer klara att läsa 85 böcker, det skulle också vara roligt om jag hinner läsa 100 böcker. Utöver de här böckerna har jag lyssnat på 20 ljudböcker, men de räknar jag inte med i min läsutmaning. Vad det gäller serierna jag ska läsa ut i år har jag redan läst ut After-serien och Harry Potter har jag två böcker kvar av. Så det ska jag nog klara. Men nu tänkte jag berätta om de bästa böckerna jag läst hittills i år!

Det här året har jag läst många bra böcker, men det är få som har varit riktiga wow-upplevelser. Jag har valt ut några olika typer av böcker som jag läst under året och verkligen tyckt om! 

Frallan är bäst av Sara Ohlsson och Lisen Adbåge är en bok för 6-9 år som passar både som högläsning och att läsa själv. Jag tyckte att det var en väldigt fin, rolig och härlig bok! Det var mysigt att läsa om Frallan och hennes mamma och mormor som tävlar mot varandra och jag tyckte verkligen om boken. 


Facit - konsten att skriva krönikor av Patrik Lundberg är en bok som handlar om att skriva. Främst handlar den om att skriva krönikor, men alla tips går att applicera på vilken sorts text som helst. Jag fick massor med bra tips om skrivande genom den här boken och blev också otroligt inspirerad till skrivande. Superbra bok! 


Alla suger och det är ingens fel av Ebba Hyltmark är en ungdomsbok skriven av en författare som själv är tonåring och kanske är det därför den är så träffande. Jag gillade verkligen den här boken för att det var en härlig ungdomsbok, men hade ändå något väldigt unikt. Karaktärerna var intressanta, det var ett bra språk och en spännande handling!


Comedy Queen av Jägerfeld handlar om Sasha vars mamma tagit livet av sig. Trots det tuffa ämnet är det här en oerhört rolig bok. Jag skrattade högt flera gånger när jag läste den, men den berörde också mig till tårar. En otroligt fin bok och verkligen en av de bästa jag läst i år. Moxie av Jennifer Matieu är en peppande bok fylld av feminsim, systerskap, tonårsliv och relationer. Jag gillade den otroligt mycket både för att jag blev väldigt inspirerad och för att det var en härlig berättelse. En hoppfull bok som jag tyckte så mycket om! 


Jag hoppas på fortsatt bra läsning under året! Vilka böcker har varit dina favoriter hittills i år?

5 kommentarer:

 1. inte läst någon av dessa, tack för tips.

  SvaraRadera
 2. Wow 52 böcker!! Så sjukt mycket - så häftigt att du hinner trots skola och blogg och allt! Själv har jag läst så mycket mindre än jag brukar, nästan 100% har dessutom varit för skolan :))) aja men trots det har det varit en del bra! Eller två jag kommer på hahah: Renegades av Marissa Meyer och Annika Thors En ö i havet-kvartett! Även om jag inte läst slut den än ...
  Moxie verkar så bra, kanske får bli mitt nästa köp eller kanske present till min syster ..? Och åh Comedy Queen! Verkar helt fantastisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, det är mycket mer än jag brukar läsa. Förstår inte riktigt själv hur jag hunnit med det! En ö i havet-kvartetten är så bra! Har funderat på om jag kanske borde läsa om den? Tycker absolut du ska läsa både Moxie och Comedy Queen, så bra böcker! :)

   Radera
 3. Vad mycket du hunnit läsa! Och ännu mer om du räknar in ljudböckerna, det brukar jag göra. Jag håller med om Frallan, annars är nog Papperssjälar min favorit hittills i år (och den lär hålla sig högt under hösten också).

  SvaraRadera