tisdag 19 juni 2018

Läsningen och livet just nu

Jag har sommarlov! Det känns så konstigt, men så skönt. Vi hade avslutning i fredags men de senaste veckorna har vi nästan inte gjort någonting i skolan så det har känts som sommarlov ett tag nu. Det har varit skönt att inte behöva tänka på skolarbete och bara kunnat göra roliga saker efter skolan. Jag har träffat kompisar, åkt iväg och badat och såklart läst! Igår började jag jobba på mitt sommarjobb. Jag ska jobba på soptippen med återvinning i tre veckor innan jag är ledig på riktigt. Men jag känner mig ändå utvilad efter några lugna veckor. I söndags var det uppstart för sommarboken på Eskilstuna Stadsbibliotek. Författaren Erika Svernström som bland annat skrivit böckerna Det övergivna barnhemmet och Det sjunde rummet. Det var skräcktema så Alvin Wedstedt (Hagby film) var också där och sminkade sår på de som ville. Det var intressant att lyssna på Erika Svernström, hon berättade om hur man bygger en spännande historia och berättade hur hon kom på sina böcker. 


Under min första sommarlovshelg har jag också läst en hel del. Jag läste ut Inuti huvudet är jag kul av Lisa Bjärbo som jag sett fram emot att läsa jättelänge. Den handlar om Liv som flyttar med sin pappa från Stockholm till en liten stad i Småland. Hon är väldigt blyg och har svårt att kommunicera med andra. Det är verkligen en fin och bra bok, men jag tror att jag hade lite för höga förväntningar på den. Boken lyckades helt enkelt inte fånga mig helt även om det var en bra bok. Dock tror jag att det är en väldigt viktig bok. Det är sällan en så blyg och introvert person skildras i litteraturen och jag kunde känna igen mig mycket i Liv. 

Nu tänkte jag börja läsa Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren med bilder av Jesper Waldersten. Den har ju kommit i nyutgåva med nya illustrationer, så därför tänkte jag passa på att läsa den. Det ska bli otroligt roligt att få återuppleva berättelsen igen, jag älskar verkligen Bröderna Lejonhjärta. Dock känner jag mig lite skeptisk till bilderna. Jag gillat nog Ilon Wiklands bilder bättre. Men jag tänker att de kanske kan locka en annan målgrupp till att läsa boken. Hur som helst ser jag verkligen fram emot att läsa den och såklart kommer jag med en recension när jag läst klart den! 

Lite parallellt med alla böcker jag läser i sommar tänkte jag läsa Good night stories for rebel girls 2 som jag verkligen ser fram emot. Det är andra boken fylld med berättelser om fantastiska kvinnor som jag tror att jag kommer gilla mycket. Just eftersom att den är uppdelad i korta berättelser tycker jag den passar bra att läsa lite då och då. Jag läser den på engelska eftersom att den är lagom svår för mig att öva på att läsa.

När jag var i Stockholm för någon vecka sedan kunde jag inte motstå att köpa Brun flicka drömmer av Jaqueline Woodson som precis kom ut på svenska. Den har ett så himla fint omslag och jag ville verkligen läsa något av henne eftersom att hon vann ALMA-priset. Jag har börjat läsa lite i den och tänker att jag kommer läsa lite då och då ur den! 

Det ska bli så kul att läsa en massa under sommaren, jag ser verkligen fram emot det! 

4 kommentarer:

 1. Läste precis ut Good night stories for rebel girls 2 och den var så bra!

  SvaraRadera
 2. Jag har precis börjat läsa Bjärbos nya, har också längtat efter den länge! Godnattsagor ligger bredvid min säng och jag ser fram emot att få läsa Woodsons bok.
  Jag känner mig också skeptiskt till nya illustrationer av Bröderna Lejonhjärta, ska bli kul att se vad du tycker när du läst! Jag har funderat på om jag ska läsa någon Astrid i sommar, i så fall blir det nog Pippi, kan inte minnas att jag själv läst någon av klassikerna, bara lyssnat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste lite ur Godnattsagor igår och tycker så mycket om den! Älskar allt Astrid skrivit och det ska bli så kul att läsa Bröderna Lejonhjärta igen!

   Radera