fredag 1 juni 2018

Läst i maj

Maj har varit en fin månad fylld av skolarbete, soliga dagar och bra läsupplevelser. Jag har också hunnit med att fira bloggens fyraårsdag, varit på Sigtuna litteraturfestival, besökt Junibacken med Johanna och fikat med Anna Ahlund innan hennes författarbesök här i Eskilstuna. Nu har det blivit dags att summera månadens läsning och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med läsningen!

http://agnesbokblogg.blogspot.se/2018/04/laser-just-nu.htmlJag är Malala av Malala Yousafzai var den första boken jag läste ut i maj. Jag tragglade mig igenom den till slut och det tog ganska lång tid för mig att läsa den. Men jag är glad att jag gjorde det för jag tyckte om den. Det var väldigt intressant att läsa om Malala och hennes upplevelser och få ett annat perspektiv på utbildning även fast boken ibland kunde kännas lite långdragen. 

Visheten vaknar av Elin Säfström är den andra delen i trilogin om Tilda och alla väsen. Jag tyckte mycket om boken eftersom att den hade en perfekt blandning mellan magi och realism. 

Göra om av Sophie Kinsella och Tretton dagar med John C av Jojo Moyes är båda noveller ur Novellix senaste släpp med feelgood-noveller som jag fick hemskickade under maj. Ingen av novellerna gjorde jättestort intryck på mig, men jag hade tänkt att skriva mer om dem i ett separat inlägg när jag läst de andra novellerna. 


Sekten som återuppstod av Mariette Lindstein blev jag sugen på att läsa även fast jag inte hade tänkt att läsa andra delen om Sofia och sekten. Även den här boken var otroligt spännande och jag tyckte om den. Det är intressant att läsa om en sekt. Dock tog den här boken väldigt lång tid för mig att läsa, vilket jag inte tycker är så roligt. Men jag tror nog att jag vill läsa den avslutande delen i serien i sommar ändå!

http://agnesbokblogg.blogspot.se/2018/05/trettonde-sommaren.htmlTrettonde sommaren av Gabriella Sköldenberg är en perfekt sommarlovsbok. Den handlar om två kusiner som alltid bor hos sin morfar under sommarlovet. Men det här är sommaren då de fyller tretton och fjorton och de har förändrats. Jag kände igen mig mycket i boken och tyckte att den var fint skriven, men den kändes lite långtråkig ibland. 

Moxie av Jennifer Mathieu köpte jag i Sigtuna och den överträffade verkligen mina förväntningar. Boken handlar om Vivian som startar Moxie för att slå tillbaka mot killarna som dominerar i skolan. Jag blev väldigt inspirerad och kände otroligt engagerad när jag läste den, kanske för att jag kände igen mig mycket i den. 

P.S. Jag gillar dig fortfarande av Jenny Han fick jag hemskickad under maj och läste direkt. Det är tyvärr inte recensionsdag förrän i mitten av juni, men jag kan säga redan nu att jag gillade den mycket! Den var lika bra som första boken om Lara Jean. 

Jag lyssnade också på två ljudböcker under maj. Den första var Never let me go av Kazo Ishuguro som vann nobelpriset. Vi skulle läsa den i min bokcirkel och då valde jag att lyssna på den. Jag tyckte det var en intressant historia men ändå lite utdragen. Den andra boken jag lyssnade på var Ta det som en man av Hampus Nessvold en bok som jag rekommenderar alla att läsa. Väldigt intressant!

Det blev lite mindre läst i maj än tidigare månad, jag har haft väldigt bra läsflyt tidigare i år men nu läste jag några lite längre och långsammare böcker. I juni börjar äntligen sommarläsningen och det ska bli härligt. Jag har en hel rad med böcker jag planerar att läsa, men de tänkte jag berätta om i ett kommande inlägg. Det jag vet är dock att jag kommer att lyssna på Tio över ett av Ann-Helén Laestadius för att jag ville uppleva den boken igen innan uppföljaren kommer i höst!


Träffade bästa Anna Ahulnd och...
hängde i Sigtuna var några av sakerna jag gjorde
i maj!

2 kommentarer:

  1. Härlig med sol och bra läsupplevelser! Håller med om Visheten vaknar, jag gillar också blandningen mellan magi och realism, och att gränsen känns ganska diffus eftersom det utspelar sig i Stockholm, "vanlig vardag". Visst inte att Tio över ett får en uppföljare, men den vill jag läsa. Tack för tipset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Uppföljaren kommer lagom till bokmässan, ser så mycket fram emot den!

      Radera