söndag 3 juni 2018

Min sommarläsning

Nu är det juni och det betyder att det äntligen är sommar! Egentligen har det ju varit sommarväder nästan hela maj, men det är nu sommaren börjar på riktigt och med det kommer sommarläsningen. Jag har två veckor kvar i skolan, men det mesta av skolarbetet är redan avklarat så redan nu har jag lite mer lästid. Dock ska jag jobba tre veckor direkt när sommarlovet börjar så då kanske det inte blir lika mycket läst. Men sedan är jag helt ledig fram till augusti och jag ser fram emot lång lata dagar fyllda med läsning och roliga upplevelser. Jag har många böcker som jag tänkte läsa i sommar och de tänkte jag berätta om idag. Några är böcker som står kvar på min läslista sedan jag gjorde en med böckerna jag ville läsa i vår. Men det är några andra böcker också!


Allt det vackra är inte förstört av Danielle Younge-Ullman – Lavender lit var gulliga och skickade ett paket med deras nya böcker i pocket och en av dem var den här boken. Pocket och underbart omslag kan ju inte bli något annat än perfekt sommarläsning.

Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren och Jesper Waldersten – Jag fick hem nyutgåvan av Bröderna Lejonhjärta och tänker att det är ett perfekt tillfälle att läsa om boken nu i sommar när den kommer i nyutgåva. Jag tycker jättemycket om Astrid Lindgren och Bröderna Lejonhjärta så vi får se hur den gör sig med nya illustrationer!

Äventyren på Hildasholm av Hanna Blixt – I höstas fick jag testläsa den här boken och då tyckte jag den var spännande! Nu är den utgiven och det ska bli roligt att läsa den igen under sommaren och se vad som har ändrats. 

Fejk av E. Lockhart – En annan av de böckerna jag fick av Lavender Lit som jag tänker kan bli bra sommarläsning!

Harry Potter och Halvblodsprinsen och Harry Potter och Dödsrelikerna av J.K Rowling – De blev tyvärr inte läste under våren, men minst en av dem ska jag läsa i sommar! Mitt mål är att läsa ut Harry Potter-serien i år och det ska jag nog klara. Det är bara det att så många andra böcker klämmer sig före. 

Upphittat: tiger och silverfisk av Elin Lindell – Det här är en sådan där bok som jag nog kommer att läsa när jag är på landet och inte har så många böcker med mig för den finns på Nextory. Jag älskade de andra böckerna om Jördis så jag förstår inte varför jag har läst den här boken än. 

Eliza och hennes monster av Fransesca Zappia – Det är en bok som stått på min läslista ett bra tag men inte blivit läst, kanske blir det ändring på det under sommaren. 

Hasselskogen av Melissa Albert – Även den här boken har jag velat läsa länge. Jag tänker att det kan bli bra sommarläsning!

Haj-Jenny av Lisa Lundmark – Den här boken måste jag verkligen läsa snart! Ser fram emot den då jag tror att jag kommer att gilla den! Det får också bli en sådan där bok jag läser när böckerna jag har med mig till landet tar slut, för den finns också på Nextory!

Livet i en skokartong av Liv Marit Weberg – En ur Vox by Opals vårutgivning som jag inte läst en men som jag ser fram emot att läsa. Den står kvar från vårens läslista och jag hoppas att jag hinner läsa den i sommar. 

Goodnight stories for rebel girls 2 av Fransesca Cavallo och Elena Favilli – På somrarna brukar jag försöka läsa något på engelska och förra sommaren läste jag den första rebel girls-boken. Nu har del två kommit och den ser jag fram emot att förskaffa mig och ta fram och läsa lite då och då under sommaren. 

Sektens barn av Mariette Lindstein – Nu när jag har läst de två fösta böckerna om Sofia och sekten måste jag ju läsa klart trilogin. Den är nog väldigt spännande så kanske läser jag den i sommar. 

Inuti huvudet är jag kul av Lisa Bjärbo – Den här boken utkommer i juni och jag ser jättemycket fram emot att läsa den. Egentligen vet jag inte så mycket om den, men jag tror att det handlar om en introvert tjej och det ska bli roligt att läsa om!

Hetare av flera författare – En novellsamling där bland andra Anna Ahlund deltar som kommer inför pride kan ju inte bli annat än bra sommarläsning! Det ska bli jätteroligt att läsa den här boken!

Vänd rätt upp av Emelie Novonty – Också detta en bok som utkommer i sommar. Jag vet inte så mycket om den, men den har ett fint omslag och verkar vara en bok jag skulle gilla så den ligger också på sommarens läslista. 

Blixtra, spraka, blända av Jenny Jägerfeld – Det jag har läst av Jenny Jägerfeld hittills har jag tyckt varit bra. Det här är en vuxenroman som jag ser fram emot att läsa. Jag har faktisk börjat läsa en del litteratur för vuxna den senaste tiden och det tycker det är roligt att blanda upp läsningen med olika böcker. 

En bokhandlares dagbok av Shaun Bythell – Det här verkar vara en mysig bok som jag tror kommer passa bra att läsa i sommar. Att läsa om böcker är ju typ det bästa som finns!

Tjänarinnans berättelse av Margret Atwood – Vi ska läsa den här över sommaren med min bokcirkel i skolan. Så den tänker jag nog läsa under augusti. 

Sedan funderar jag också på att läsa om Du, bara av Anna Ahlund och PAX-serien. Men vi får se hur det blir med det. Det skulle vara så mysigt att läsa Du, bara igen, det är verkligen en perfekt sommarbok. Sista PAX-boken kommer ju i september och det skulle vara roligt att läsa om dem innan dess, men vi får se hur det blir. Jag har ju rätt många andra böcker jag tänkt läsa. Förra sommaren läste jag 27 böcker så då borde jag väl klara av de här böckerna den här sommaren? Det är ju bara 18 stycken haha! Nästa vecka kommer jag med mina bästa tips på läsning i sommar.

1 kommentar:

  1. Sommaren känns som en tid att "läsa ikapp" de där böckerna som inte hanns med under våren. Nästan alla de böcker du skriver om finns med på min läslista. :)

    SvaraRadera