söndag 18 november 2018

Barnens bibliotek

När jag var runt 10 år upptäckte jag hemsidan barnensbibliotek.se. Ett himmelrike för ett bokslukande barn fylld av boktips, tävlingar, intervjuer, spel och många andra roliga funktioner. Jag hade ett krypin på sidan där jag gjorde milslånga boklistor, vattnade mina blommor, skrev boktips och berättelser och deltog i tävlingar. Kanske var det också Barnens bibliotek som inspirerade mig till att starta min bokblogg. När jag var på bokmässan i september träffade jag Katarina Dorbell som är ansvarig för sidan. Hon kände igen mig och sa att hon kom ihåg när jag var aktiv på sidan och vi hade ett fint samtal. Då tänkte jag att jag måste göra ett inlägg på bloggen om Barnens bibliotek, det är verkligen en guldgruva. 

Barnens bibliotek hade verkligen en så stor betydelse för mig när jag var yngre och jag tror att det finns många som skulle uppskatta sidan. Det finns så många roliga saker att göra där och man får massor av boktips. Det finns en katalog med barn- och ungdomsböcker, skrivtips, bokpyssel, information om författare och boktips. När man blir medlem och skapar sitt eget krypin på sidan kan man göra listor på böcker man läst eller vill läsa, vattna krukväxter, skriva boktips och berättelser, chatta med andra och mycket mer. Dessutom uppdateras sidan ständigt med nya saker. Ofta är det tävlingar och varje månad fokuserar de lite extra på en viss författare. 

Jag tycker verkligen att alla borde kolla in barnensbibliotek.se och tipsa alla barn och unga omkring er. Bäst passar sidan för barn mellan 9 och 13 år. 1 kommentar:

  1. Härligt att höra! För oss som jobbar med att skapa de här plattformarna är det skön pepp att få veta hur det landande att hänga hos oss.

    SvaraRadera