torsdag 14 mars 2019

Mariette Lindsteins trilogi om sekten på Dimön

Mariette Lindstein har skrivit en trilogi som handlar om en sekt. Den består av böckerna Sekten på Dimön, Sekten som återuppstod och Sektens barn. Nu har jag läst klart alla böckerna och vill berätta för er om dem. Det här inlägget kan innehålla spoilers så att ni är medvetna om det ifall ni vill läsa serien.

Den första boken i trilogin, Sekten på Dimön, läste jag tillsammans med bokcirkeln för något år sedan. Det är inte den typen av bok jag brukar läsa och därför hade jag inte så höga förväntningar. Men jag tyckte att boken var väldigt spännande och bra! Boken handlar om Sofia som dras in i en sekt. Hon blir fascinerad av ledaren Frans Oswald och hans tankar och tackar ja när hon blir erbjuden att komma ut till Dimön där ViaTerra håller till. Saker blir allt värre och det är näst intill omöjligt att ta sig därifrån. 

När jag hade läst ut den första boken väntade jag ett tag med att läsa den andra delen eftersom att jag tyckte den var lite obehaglig. Men även den var väldigt spännande. I Sekten som återuppstod har Sofia rymt från sekten och Frans Oswald sitter i fängelse. Sofia försöker komma tillbaka till det vanliga livet men Frans och sekten sitter kvar i kroppen. Dessutom försöker Frans att hämnas på Sofia och gör hennes liv till ett helvete även nu när hon inte är kvar i sekten. 

Den tredje boken, Sektens barn, lyssnade jag på som ljudbok alldeles nyligen. Där möter vi Sofia femton år efter att hon gått ur sekten. Hon har ett barn som snart är vuxen och vill skydda henne från Frans Oswald och sekten. Frans som inte synts till i media på ett tag kommer plötsligt fram igen och tar också kontakt med Sofia. I ett annat perspektiv får vi följa Tor, en av Frans söner, där han berättar om sin uppväxt i sekten.

De här böckerna är otroligt spännande och händelserika och passar för dig som vill läsa något actionfyllt, medryckande och spännande. Det är en blandning av läskigheter och vardag och handlar mycket om Sofia och hennes tankar och känslor. Böckerna känns väldigt verklighetstrogna och jag tror att det kan bero på att Mariette Lindstein själv har varit med i en sekt. Nu ska böckerna också bli tv-serie, jag får se om jag vågar se den! Men det är ett bra tips till dig som gillar den här typen av berättelser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar