tisdag 19 mars 2019

Konsten att bli en viol

Konsten att bli en viol är en fin feelgood-bok skriven av Maja Willander. Den är både lättsam och djup, rolig och sorglig. 

Boken handlar om Melinda som jobbar på en reklambyrå som administratör och drömmer om att en dag få bli art director. Hon bor i ett litet torp som hon ärvt av sin farmor och på helgerna ägnar hon all sin tid till att måla. På jobbet gör hon allt för att passa in i mallen. De enda som inte är som alla andra är arbetskompisen Erik och Mårten, killen som jobbar med posten. När Melinda har semester börjar hon fundera på vad det är hon egentligen vill. Har hon tappat bort sig själv i strävan att bli art director? Varför tar Mårten så stor plats i hennes tankar och varför hör inte Erik av sig?

Sedan jag börjat läsa fler böcker för vuxna har jag förstått att feel good och romance är den typen av böcker jag gillar. Konsten att bli en viol är precis en sådan bok som jag vill läsa. Den är lättsam, härlig och gör mig glad. Men samtidigt har boken också ett djup. Det handlar om att hitta sig själv, veta vad man vill göra och passa in. Boken ställer frågor om livet som jag tror att alla människor någon gång ställs inför. Oavsett vilket skede i livet man är i tror jag att den här boken passar bra att läsa. Jag skulle säga att alla från 15 år och uppåt kan läsa den här boken. Jag gillar verkligen att samtidigt som den är enkel och lättsam är sorglig och mörk. Det ger boken ett djup som ger en funderingar. 

Karaktärerna i boken är också fantastiska. Jag gillar att läsa om Melinda, Erik, Mårten, Ingrid och alla de andra. Huvudpersonen Melinda har en utveckling genom hela boken som är intressant att följa. Det märks verkligen att författaren Maja Willander har arbetat mycket med karaktärerna. 

Melinda bor i ett litet torp ute på landet och det ger boken en mysig stämning. Den utspelar sig på sommaren och Konsten att bli en viol är verkligen den bästa sommarläsningen. Att läsa om hur hon är ute i trädgården, sitter på bryggan och går promenader på grusvägen får mig att längta till sommaren.

Konsten att bli en viol är en mysig bok som både är rolig, lättsam, sorglig och fylld av igenkänning. Det är en bok som passar för alla och jag rekommenderar er verkligen att läsa den! Av mig får boken 4 av 5 ugglor.

Titel: Konsten att bli en viol
Författare: Maja Willander
Förlag: Förlaget Harequin/Harper Collins Nordic
Åldersgrupp: vuxen
Köp: t.ex hos Adlibris eller Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar