lördag 2 mars 2019

Läst i februari

Februari har bara rusat fram för mig känn det som. Det är en kort månad, det har varit ganska mycket i skolan och vi har flyttat. Därför har jag inte hunnit läsa lika mycket som jag velat. Men lite läst har det i alla fall blivit och de böckerna ska jag berätta om nu.

Triangel av Nic Stone var den första boken jag läste under månaden. Det är som det låter ett triangeldrama, men den är inte som vilken bok som helst utan det är en helt unik bok om kärlek, vänskap och sexualitet. Jag tyckte mycket om den!

Så jävla kallt av Lova Lakso läste jag sedan. Även det är en ungdomsbok. Den handlar om några ungdomar som flyr hemmet för att ta sig söderut och är även den en väldigt annorlunda bok mot andra böcker jag läst. Jag tyckte att den var helt okej, den var varken jättebra eller dålig, men gjorde inte så stort intryck på mig tyvärr.

Har du ingen humor? av Katarina Wennstam är en bok jag blev sugen på att läsa efter att ha lyssnat på hennes sommar- och vinterprat. Det är en liten bok med utgångspunkt från Katarina Wennstams instagraminlägg som handlar om feminism. Jag tyckte den var träffsäker och riktigt intressant att läsa!

Skrivliv av Gun-Britt Sundström läste jag därefter. I den finns Gun-Britt Sundströms dagsboksanteckningar från att hon gav ut sin första bok tills att hon fick sitt första barn. Den var fin och intressant men jag tror att jag hade haft större behållning av den om jag hade läst någon av hennes andra böcker innan. Dock blev jag intresserad av att läsa något mer av henne, så det ska jag absolut göra snart!

Mästerdetektiven Blomkvist av Astrid Lindgren blev den nästa boken jag tog mig an i min utmaning att läsa alla Astrid Lindgrens böcker. Det är en bra och spännande bok, men jag har gillat de andra av Astrid Lindgrens böcker bättre.

Historien om Bodri av Hédi Fried och Stina Wirsén är en bilderbok som handlar om förintelsen. Boken har otroligt fina illustrationer och tar upp det svåra ämnet på ett fint sätt så att barn förstår.

En allvarsam lek av Sally Thorne blev jag sugen på att läsa efter att Johanna tipsade om den på sin youtubekanal, den läste jag under sportlovet. Boken utspelar sig på ett bokförlag vilket jag lockades av men det har inte en så stor del av handlingen. Det handlar med om Lucinda och Joshua som jobbar tillsammans där och hatar varandra men efter en incident ändras allt och de blir förälskade. Jag tyckte att boken var helt okej men inte mer än så.

Sedan lyssnade jag också på några ljudböcker. Den första var Feministfällan av Nina Åkestam som handlar om feminism och olika fällor man kan gå i som feminist. Jag tyckte att den var väldigt intressant och lärorik, dessutom är den bra skriven. Jag lyssnade också på Sektens barn av Mariette Lindstein som är den sista boken i trilogin om sekten ViaTerra. Den var riktigt spännande och också lite obehaglig men jag kunde nästan inte sluta läsa den eftersom att handlingen är så medryckande. Sedan lyssnade jag dessutom på Ditt eller mitt hjärta av Elvira Berg som är Lovereads alla hjärtans dag-novell. Det var en fin liten novell om kärlek! Till sist lyssnade jag också på Astrid Lindgren i Stockholm av Anna-Karin Johansson som är en bok om Astrid Lindgren relation till olika platser i Stockholm. Den var intressant men jag tyckte att den kunde vara lite upprepande och inläsaren var inte så bra.

I mars vet jag inte riktigt vad jag kommer att läsa. Det kanske blir någon mer Astrid Lindgren-bok, något recensionsexemplar och någon bok från min läslista. Vad ska du läsa i mars?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar