söndag 5 januari 2020

2019 i min bullet journal

Jag har en bullet journal, en anteckningsbok med prickade sidor i, som en läsdagbok. I den skriver jag upp alla böcker jag läser och gör olika bokrelaterade saker att fylla i. Varje månad har jag olika teman och eftersom att året snart är slut tänkte jag i det här inlägget visa hur år 2019 i min läsdagboks-bullet-journal ser ut!

Jag fick min bullet journal i julklapp förra året och började i januari med ett tema med snöflingor som jag tyckte blev väldigt fint.I februari är det alla hjärtans dag och därför valde jag att ha ett tema med hjärtan. jag gillar citatet och att hjärtana kommer ut ur ett litet kuvert. Jag minns att jag kom på att jag skulle rita det när jag satt och kluddrade på en mattelektion. I mars hade jag ett tema med gröna och orangea blommor som jag tycker blev superfint. Det var också väldigt roligt att rita. Citatet kommer från Rupi Kaurs diktsamling Mjölk och honung. 


Sedan var det april och jag ville göra ett tema som kändes lite påskigt men som inte var det traditionella med påskharar och påskägg. Istället blev det gula och orangea luftballonger!


I maj gjorde blev det lila blommor. Från början var tanken att det skulle vara lavendel men eftersom att jag använde en ganska mörklila penna fick det bli lupiner istället. 
Junis tema var olika typer av blommor och citatet kommer från en av böckerna om Lara Jean av Jenny Han. 


Juli är nog min favoritmånad i bullet journalen. Jag tycker att det blev väldigt fint med solrosorna och det var också väldigt roligt att rita. Citatet kommer från boken Dödvatten av Lena Ollmark. 


I augusti ritade jag nyckelpigor, även det är ett an mina favoritteman under året. Jag har inte heller sett någon annan som gjort ett tema med nyckelpigor. Sedan var det september och snart skulle nomineringarna till Augustpriset släppas därför gjorde jag en sida i min bulle journal med mina gissningar. Temat för september var krukväxter. 


I oktober använde jag en dekorationstejp med höstlöv på och hade ett höstigt tema. Citatet kommer från Anne of Green Gables.


Novembers tema fick bli stjärnor, roligt att rita och fint blev det!
I december ville jag göra något juligt och det fick bli julkulor. Jag använde också mina nya juliga stämplar.
Jag tycker att bullet journaling är ett roligt sätt att vara kreativ på och det är kul att bläddra i den och minnas året som har gått. Det är också ett bra sätt att komma ihåg vad man har läst. Det jag visat av min bullet journal i det här inlägget är alla årets framsidor. Vill du se mer av min bullet journal kan du klicka här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar