tisdag 22 maj 2018

Trettonde sommaren

Trettonde sommaren är skriven av Gabriella Sköldenberg och utgiven av Natur och kultur. Boken hittas på Adlibris och Bokus.
Det är sommarlov och Angelica är hos sin morfar som vanligt tillsammans med sin kusin Sandra. Sandra är ett år äldre än Angelica och de fyller år på samma dag. Så länge hon kan minnas har de spenderat somrarna ihop hemma hos deras morfar. Men den här sommaren har något förändrats. Sandra är inte samma person som hon var förut och den trettonde sommaren blir annorlunda på många sätt.
Det här är en perfekt bok att läsa på sommaren. Den är fylld med sommarkänsla och man får läsa om olika sommaräventyr. Det handlar mycket om hur det är att växa upp och vara mellan barn och ungdom vilket jag kunde känna igen mig i. Jag tror även att många andra i 12-13 årsåldern eller äldre skulle känna igen sig i det. Det är spännande att läsa om hur människor förändras och vad det väcker för tankar inom en. 
Jag tyckte att Trettonde sommaren var skriven med ett fint språk och jag gillade att allt inte var utskrivet. Det var mycket som man förstod genom att läsa mellan raderna. Därför tror jag att den inte bara skulle kunna passa för mellanåldern, utan också för lite äldre läsare. 
Jag tyckte om boken, det gjorde jag verkligen. Men på vissa ställen kunde den bli lite långtråkig. Det hände inte så mycket hela tiden. Dessutom störde jag mig lite på både Sandra och Angelica. Sandra hittade på massa saker de skulle göra och jag tänkte ofta "nej, gör inte det där, det kommer inte gå bra". Angelica var väldigt försiktig och vågade inte säga ifrån mot Sandra så hon gick med på alla de dumma sakerna som de hittade på. 
I det stora hela var Trettonde sommaren en fin bok som jag tyckte var bra. Därför ger jag boken 3 av 5 ugglor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar