söndag 1 juli 2018

Läst i juni

Den första sommarmånaden är nu slut. Jag har varit i Stockholm med en kompis, haft lugna sista dagar i skolan, slutat ettan på gymnasiet, varit på sommarboksuppstart, träffat kompisar, firat midsommar och sommarjobbat på soptippen. Det har varit en bra månad med stundvis fullt upp och det har känts som att jag inte hunnit läsa så mycket som jag velat. Ändå har jag hunnit läsa en hel del böcker och de tänkte jag berätta om idag. 

Allt det vackra är inte förstört av Danielle Young-Ullman fick jag hemskickad av Lavender Lit och blev jätteglad över. Jag läste den i hängmattan och i kökssoffan på landet när jag var sjuk. Det var en helt okej bok, men jag fastnade inte helt i den. Men det är roligt att jag läst den, för jag har varit nyfiken på den ett tag. 

Vänd rätt upp av Emelie Novotny var även det ett recensionsexemplar. Jag visste inte så mycket om den när jag började läsa men det visad sig att det var en hästbok för ungdomar. För mig blev det nostalgiskt att läsa en hästbok eftersom att jag läste mycket ur den genren när jag var yngre. Dock tyckte jag det var lite för mycket hästar för min smak, men det var en fin historia. 

Inuti huvudet är jag kul av Lisa Bjärbo hade jag längtat efter att få läsa sedan jag såg att den skulle komma ut. Jag läste den i ett svep och tyckte att den var väldigt bra. Men jag hade nog lite för höga förväntningar för att verkligen golvas av den. Boken handlar om Liv som är väldigt blyg och jag tycker det är bra att det skrivs en bok om det. Jag kunde känna igen mig i henne samtidigt som jag nästan blev lite irriterad på henne ibland. I det stora hela gillade jag boken och rekommenderar er att läsa den!Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren och Jesper Waldersten var en fröjd att läsa. Jag älskar verkligen den boken och det var underbart att återuppleva den! Nyutgåvan har ett nytt utseende med nya illustrationer och jag föredrar originalet även om jag tycker det är roligt att boken kommit ut igen. 

Brun flicka drömmer av Jacqueline Woodson köpte jag när den var i Stockholm. Omslaget var så fint att jag inte kunde motstå den. Jag gillade verkligen innehållet också! Det är en självbiografisk bok skriven i prosalyrik som jag uppskattade mer och mer ju mer jag läste ur den. Det handlar om att växa upp och att vilja bli författare. 

Att gå vidare av Nora Ephorn är en av novellerna i Novellix feelgoodbox som jag läste under juni. Det är ingen novell jag tyckte var så bra, men det var intressant att läsa något av en författare jag inte läst tidigare. 

Äventyren på Hildasholm av Hanna Blixt fick jag testläsa innan den var utgiven. Nu har den kommit ut och jag läste den igen. Det var kul att läsa den och jag kommer snart med en recension. 

Allrakäraste syster av Astrid Lindgren läste jag också under juni. Jag skulle börja läsa Systrarna av Silverdalen och eftersom att den hade en koppling till Allrakäraste syster ville jag läsa om den först. Efter att ha läst Bröderna Lejonhjärta var jag också sugen på att läsa mer av Astrid. Allrakäraste syster är en väldigt fin och bra bok som jag är glad att jag läste om!

Systrarna av Silverdalen av Pascale Vallin Johansson fick jag hem som recensionsexemplar. Den har ett fint omslag som tilltalade mig. Jag gillade den spännande historian och kopplingen till Allrakäraste syster, men den kändes lite lik många andra övernaturliga böcker för mellanåldern. 

Jag lyssnade också på två ljudböcker under juni. Först och främst lyssnade jag på Tio över ett av Ann-Helén Laestadius som är en av mina favoritböcker. Jag ville läsa om den eftersom att en uppföljare kommer i höst. Dock tyckte jag inte den gjorde sig lika bra som ljudbok men det var ändå roligt att få återuppleva berättelsen. När jag var sjuk lyssnade jag på Azras bok av Moa Eriksson Sandberg som är en lättläst och ganska kort bok. Jag skulle absolut rekommendera den till ungdomar som vill ha en lättläst och intressant bok att läsa, men det var ingen bok jag tyckte jättemycket om. 

I juli ska jag jobba en vecka, men sedan har jag sommarlov på riktigt. Då ser jag fram emot mycket läsning! Jag är sugen på att läsa något av Denise Rudberg och kanske blir det några böcker från min sommarläsningslista

Jag och min lillebror på väg till skolavslutning!

Midsommarfirande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar