fredag 27 juli 2018

Booktubers

Förutom att läsa böcker tittar jag då och då på Booktube, som det kallas när man pratar om böcker på Youtube. I det här inlägget tänkte jag berätta lite om de jag brukar titta på!
Yukiko är bland annat känd från att ha tipsat om böcker i Nyhetsmorgon, men när de tog bort boktipsen ur programmet startade hon en Youtubekanal. Hennes kanal är fenomenal! Hon tipsar om böcker för både barn, unga och vuxna och hennes videor är alltid genomtänkta. Framförallt gillar jag hennes videor med sommarläsningtips. Där har hon gjort fler videor med läsningen man inte får missa i olika kategorier.
Johanna är en av mina bokbloggarvänner som gör fantastiska videor! Här är det boktips i massor, recensioner, litteraturpriser och månadsuppdateringar bland annat. Jag blir jätteglad av att titta på Johannas videor, hon har en sådan härlig energi och ger många bra boktips! Även hennes videor är väldigt genomtänkta med bra innehåll.
Nelly driver både en bokblogg och en booktubekanal. På youtbekanalen gör hon allt från bookhauls och månadsuppdateringar till läsvloggar. Jag gillar att titta på hennes läsvloggar och trots att vi inte läser riktigt samma typ av böcker uppskattar jag hennes kanal.
Här handlar det både om böcker och öl. I varje avsnitt testar Rasmus en öl och pratar om böcker. Han ger många bra boktips och trots att man inte gillar öl är hans youtubekanal väldigt intressant. Han pratar spännande om böcker och videorna känns välarbetade, det gillar jag! Dessutom är det många olika typer av böcker han pratar om. 

Den här kanalen handlar till största del om böcker, men innehållet blandas upp bra med videor om hantverk och vloggar. Jag gillar verkligen hennes bookhauls och att hon gör videor med boktips utifrån olika teman.

Den här kanalen drivs av Elin som är svensk men pratar engelska på Youtube. För mig är det perfekt för att träna på engelska! Kanske borde jag titta på fler engelsktalande booktubers men har hittills fastnat mest för de få svenska som finns. Elin gör bookhauls, månadsuppdateringar och läsvloggar bland annat. Jag gillar att kolla på hennes läsvloggar och förundras över hur mycket hon hinner läsa! Det är också roligt när hon gör videor med tips av olika slag.
Brukar du titta på booktube? Dela gärna med dig av dina tips i kommentarerna!

2 kommentarer:

  1. Johannas är den enda jag tittar på, har inte riktigt orkat leta upp fler, så tar tacksamt emot dina tips!

    SvaraRadera
  2. Jag tittar också mycket på booktube men då på engelska booktubers. Vad kul att få tips om svenska booktubers! Jag rekommenderar booktubekanalerna polandbananasBOOKS, abookutopia, readbyzoe, Hailey in Bookland, emmmabooks och NayaReadsandSmiles.

    SvaraRadera