tisdag 7 april 2020

Athena. Hur svårt kan det vara?!

Elin Eks tredje bok om världens bästa Athena är äntligen här! Den heter Athena. Hur svårt kan det vara?! och är lika rolig och spännande som de tidigare böckerna i serien.

Athenas skola heter Lindskolan eftersom det på skolgården finns flera lindar i som alla elever, till och med niorna, klättrar och leker vid varje rast. Men nu får de höra att lindarna på skolgården måste tas ner för de har drabbats av en parasit som gjort att de ruttnar och kan vara farliga för barnen. Men det är något som inte stämmer med detta och Rädda-Jorden-klubben måste ta reda på mer. Athena har tillsammans med sina kompisar Ronja, Aicha, Love och Yousef i Rädda-Jorden-klubben mycket att uträtta så här inför sommaren, som att ta reda på vilken glass som är godast och mest klimatsmart till exempel. Men det är något som är annorlunda med Yousef, han har inte tid att ses och vara med på RJK:s möten. 

Sedan jag läste den första boken om Athena Grattis världen! Jag är här nu! har Athena varit en av mina absoluta favoritkaraktärer. Hon är en cool tjej som inte tar någon skit och står upp för vad hon tycker. Dessutom är hon är fin kompis. Jag gillar verkligen att läsa om Athena och de andra i Rädda-Jorden-klubben som alltid har något viktigt projekt på gång. De är inspirerande och får en som läsare att vilja göra något för världen och klimatet. 

Även om Athena. Hur svårt kan det vara?! är en verklighetstrogen och vardaglig bok om att ha en lillebror som älskar att prankas och att träffa sina kompisar lyckas Elin Ek få till en händelserik berättelse som aldrig blir tråkig att läsa. Boken är skriven med ett rappt språk med mycket dialog. Dessutom får man läsa Athenas Antheckningar där hon skriver upp sina lärdomar att ta med sig i livet som är riktigt roliga. 

Athena. Hur svårt kan det vara?! är en riktigt underhållande bok med en spännande handling och intressanta karaktärer. Jag gillar den lika mycket som de tidigare böckerna om Athena och ser fram emot att även lyssna på Elin Eks inläsning av boken. Hoppas det kommer fler böcker om Athena snart för jag får inte nog av att läsa om henne!

Författare: Elin Ek
Förlag: Bonnier Carlsen
Åldersgrupp: 9-12 år
Köp: t.ex hos Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar