lördag 18 april 2020

Korridorer

Det sägs att vissa delar av våra liv fastnar i oss och blir till tider som vi ser tillbaka på med lycka och nostalgi. För mig var högstadiet en sådan tid. I novellsamlingen Korridorer finns 12 noveller som handlar just om att gå på högstadiet. Författarna Moa Eriksson Sandberg och Ester Roxberg har gått ihop och skrivit novellsamlingen tillsammans som handlar om kärlek, vänskap och hur det är att vara tonåring.

Alla noveller i Korridorer handlar om olika saker men gemensamt är att de innehåller många känslor och handlar om att vara i högstadieåldern. Jag gillar hur novellerna är så olika i handlingen samtidigt som de har samma känsla vilket gör att de passar att läsa efter varandra. Jag tyckte verkligen att det var intressanta berättelser med spännande teman. Det handlar bland annat om att vilja vara vampyr, att våga bjuda upp den man är kär i och att åka på semester med sin bästa kompis. Novellerna är väldigt realistiska och känns trovärdiga för hur tonåringar tänker och jag kunde känna igen mig i flera av novellerna. Jag tror att många i högstadieåldern skulle uppskatta boken. De är lätta att känna igen sig i och underhållas av samtidigt som de är lättillgängliga. Varje novell är runt 10-15 sidor vilket jag tycker är en perfekt längd. 

Min favoritnovell i boken var Messengers av Ester Roxberg som handlar om en kille och en tjej som skrivit till varandra länge och lärt känna varandra genom deras meddelanden. Nu ska de äntligen träffas på riktigt. Det var en väldigt fin novell. Några andra favoritnoveller var Tryckare, Punkare och Särskoletjejer

Jag rekommenderar verkligen novellsamlingen Korridorer till alla som går eller har gått i högstadiet! Det är en superfin samling noveller där alla kan hitta något som passar.

Titel: Korridorer
Författare: Moa Eriksson Sandberg och Ester Roxberg
Förlag: Rabén & Sjögren
Åldersgrupp: från ca 12 år
Köp: t.ex hos Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

1 kommentar:

  1. Ja, så himla unik samling fylld av nostalgisk igenkänning. Håller verkligen med dig om att ”Messengers” var bäst!

    SvaraRadera