onsdag 15 april 2020

Spår i snön

Den fjärde fristående boken om Lusia och gänget av Annika W. Mattson är här. Den här gången när vi möter Lusia, Charlie, Love och Melker är det några dagar innan jul och de är själva hemma hos Lusia eftersom hennes föräldrar behövt åka iväg till Italien för att hjälpa farmor. Men dagarna hemma själva blir inte alls som de tänkt sig. En man som verkar vara tomten kraschlandar i trädgården och de måste hjälpa honom med den trasiga släden och den bortsprungna renen. Men tomten verkar inte komma ihåg att han är tomten och de störiga killarna Sebbe och Ricki försöker förstöra för dem hela tiden. 

Jag har läst de tidigare böckerna om Lusia och hennes kompisar och tyckt att de varit spännande, därför ville jag såklart läsa även den nya boken Spår i snön. Även det är en spännande bok som går snabbt att läsa. Den är lättläst och passar 9-12 åringar som gillar deckare och övernaturliga böcker. 

Det jag gillar mest med böckerna är karaktärerna. Det är roligt att läsa om Lusia, Charlie, Love och Melker. Dock tyckte jag tyvärr att handlingen i Spår i snön kändes lite för osannolik och att dialogerna i boken kändes onaturligt skrivna. De var inte skriva som man brukar prata vilket drog ner läsupplevelsen. 

Titel: Spår i snön
Författare: Annika W. Mattson
Förlag: Kikkuli förlag
Åldersgrupp: 9-12 år
Köp: t.ex hos Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar