onsdag 1 april 2020

Läst i mars

Mars har varit en underlig månad. En månad av ovisshet, frågor utan svar och hemmastudier. Men det här inlägget ska handla om min läsning under månaden. För visst är det tur att vi alltid har böckerna!

Jag klyver er itu av Tamara Mivelli är en ny bok för ungdomar som jag hade höga förväntningar på då jag hört många som tyckt mycket om den. Jag tyckte att den var fint skriven men tyvärr levde den inte riktigt upp till mina förväntningar. Jag fastnade helt enkelt inte för berättelsen och störde mig på huvudkaraktären. 

Hjärtat av Emma Frey Skött är en lättläst bok med korta berättelser om kärlek. Det är poetiska berättelser som är känslofyllda, berörande och vackra. De få orden säger mycket och beskriver olika typer av känslor kopplat till kärlek. En riktigt bra bok!

När allt förändras av Emma Frey Skött är också det en ny lättläst bok som jag läst under månaden. Den boken handlar om Leni som har världens bästa kompis och pojkvän men så börjar saker förändras. Boken beskriver relationer på ett bra sätt och är smärtsam att läsa. Superfin bok!

Brown Girl Dreaming av Jaqueline Woodson är en av mina absoluta favoritböcker och i mars läste jag om den på engelska. Det är en självbiografi skriven i lyrik form som fint beskriver hur det var för Jaqueline Woodson att växa upp som svart i USA. En bok alla borde läsa!

Dödssynden av Harper Lee läste vi i min bokcirkel under mars. Det är en modern klassiker som utspelar sig i USA och handlar mycket om förhållandena mellan svarta och vita. Jag lyssnade på den som ljudbok och tyckte mycket om den! 

Kerstin livet och döden av Helena Hedlund är den tredje boken om Kerstin. I den här boken handlar det om när Kerstin fyller åtta år och allt går fel. Hon råkar kissa i sängen och skyller det på katten Kattegatt vilket gör att mamma och pappa börjar prata om att Kattegatt kanske måste avlivas. Kerstin vill bara att allt ska vara som vanligt! Det är en superfin bok för 6-9 åringar och jag kan känna igen mig mycket i Kerstins känslor. 

Familjen av Cecilia Lidbeck är en bok för mellanåldern om Ella som bor på Gården med Familjen. Deras mat måste välsignas och de får lära sig om människorna utanför gården som kallas för de förlorade. Det är en spännande berättelse om hur det kan vara att leva i en sekt ur ett barns perspektiv. 

På andra sidan natten av Michaela Forni och Michaela Hamilton köpte jag på bokrean. Det är en diktbok med "instapoesi". Jag tyckte om många av dikterna men det var ingen bok jag verkligen fastnade för.

Var är Sammeli? av Ilon Wikland är en av Wiklands egna bilderböcker som jag blev sugen på att läsa efter att ha läst en biografi om Ilon WIkland. Boken handlar om ett barn som letar efter hunden Sammeli och är välsigt fint illustrerad.

Spår i snön av Annika W. Mattson är den fjärde delen i serien om Lusia och gänget. Den här gången handlar det om när barnen är hemma själva några dagar innan jul och en mystisk farbror krashlandar i trädgården. En spännande och oväntad berättelse.

Som en öppen bok av Sara Molin lyssnade jag på som ljudbok under mars. Det är en feelgood bok om läraren Clara som när hennes ungdomskärlek dyker upp och kollegorna börjar ställa allt för höga krav börjar fundera på vad hon egentligen vill. Jag tyckte jättemycket om boken och var helt fast i den! En perfekt feelgoodbok!

Aednan av Linnea Axelsson blev jag nyfiken på efter att Johanna Lundin läst högt ur den i en livesändning på instagram. Jag fyndade på slutspurten av bokrean och har läst den under den senaste veckan. Det är ett massivt epos om samers förhållanden som är vackert skriven. 

Mycket bra läsning blev under mars trots allt! Vad har du läst under den gånga månaden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar