söndag 12 april 2020

Radioboktips

Varje fredag tipsar jag om böcker på radio hos P4 Sörmland. I det här inlägget tänkte jag samla boktipsen jag spelat in hittills i år. Så om det är någon som är sugen lite boktips och vill lyssna när jag berättar om böcker jag läst är det bara att klicka sig in på länkarna i det här inlägget. 

Den 3/1 sändes mina första boktips för året. Då tipsade jag om nyårsboken Strax före tolvslaget av Rainbow Rowell, den vintriga boken Tonje och det hemliga brevet av Maria Parr och den kluria deckarboken Det stora strömavbrottet av Martin Widmark och Helena Willis. Här kan ni lyssna på det. 

Ungdomsböcker är något av det bästa jag vet och därför valde jag att den 10/1 slå ett slag för ungdomsböcker och tipsade om böckerna Till alla killar jag har gillat av Jenny Han, Ordbrodösen av Anna Arvidsson och Modersmål av Mona Monasar. Här finns det avsnittet.

Den 17/1 tipsade jag om bilderboken Hur många fiskar finns det i havet? av Sigrid Nikka, deckarboken Trollkarlarna av Mårten Sandén och biografin Astrid och jag av Kerstin Kvint. Här kan ni lyssna på det.

Sedan ville jag ge boktips inför förintelsens minnesdag och därför tipsade jag den 24/1 om böcker om förintelsen. Böckerna jag tipsade om var Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde och Peter Bergting, God natt mister Tom av Michelle Magorian och En ö i havet av Annika Thor. Här kan ni höra de boktipsen

Veckan efter valde jag att tipsa om tre övernaturliga böcker för barn och ungdomar. Boktipsen blev Sakramentet av Ann-Sofi Forsmark, Mysteriet på ödeborgen av Kristina Ohlsson och Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren. Här kan ni lyssna på mina övernaturliga boktips.

Efter att ha tipsat om övernaturliga böcker valde jag den 7/2 att tipsa om verklighetstrogna böcker. Bilderböckerna Billie Lou och Lille Bo: Livets sista bästa dag av Sanna Larén och Anna Norin och Framtidsfabriken - Balkongfallet av Ingrid Skåre och Maria Norberg. Jag tipsade också om mellanåldersboken Så himla taskigt av Cina Freidner. Lyssna på avsnittet här. 

På alla hjärtans dag den 14/2 blev det såklart boktips på temat kärlek. Jag tipsade om Fördelen med olycklig kärlek av Becky Albertalli, Frallan och kärleken av Sara Ohlsson och Lisen Adbåge och Sigrid och Affe firar alla hjärtans dag av Moa Eriksson Sandberg. Här är mina kärleksboktips.

Inför sportlovet tipsade jag den 21/2 om ungdomsboken Allt jag vet om kärlek av Katja Timgren, den spännande boken Det övergivna huset av Emma Askling och den lättlästa boken Bokhunden Edgar blir hjälte av Ingrid Jönsson. Här kan ni lyssna på det.

Eftersom jag älskar mysiga böcker man blir glad av att läsa tipsade jag den 28/2 om feelgoodböckerna Strandcaféet av Lucy Diamond, För såna som oss av Tiina Nevala och Henrik Karlsson och Konsten att bli en viol av Maja Willander. Lyssna här.

Sedan tipsade jag 6/3 om böckerna Ilon Wikland: Ett konstnärsliv av Enno Tammer, Det pyttelilla spöket och den stora längtan av Brita Staal och Nikki Schmidt och Bojan och ambulansen av Johan Anderblad och Filippa Widlund. Här finns det avsnittet.

Den 13/3 tipsade jag om de verklighetstrogna böckerna Med hälsning från Båstad av Jenny Fagerlund, Rymlingarna av Ulf Stark och Kitty Crowther och Ellinor av Katarina von Bredow. Här kan ni lyssna på det.

Sedan den 20/3 tipsade jag om lyrikböckerna Brun flicka drömmer av Jaqueline Woodson, Halsen rapar, hjärtat slår: rim för 0-100 år! av Emma och Lisen Adbåge och Mjölk och honung av Rupi Kaur. Lyssna här! 

Hoppas ni vill lyssna på några av mina radioboktips!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar