fredag 4 september 2020

Från apa till sapiens

Från apa till sapiens av Bengt-Erik Engholm och Jonna Björnstjerna är en bok för barn 9-12 år om mänsklighetens historia. Den berättar i kronologisk ordning om hur människan utvecklats från det att vi var apor till de smarta människor vi är idag. Det handlar om förändringar genom evolutionen, upptäckter och allt vi lärt oss. 

Jag skulle verkligen rekommendera Från apa till sapiens till den som är. nyfiken på människans utveckling. Det är en lättläst och lärorik bok om mänsklighetens historia. Även om många kanske lärt sig om det boken tar upp  i skolan kan man få reda på något man inte kände till sedan tidigare. Jag lärde mig till exempel att när människohjärnan blev större och kvinnornas höfter blev smalare fick de svårare att föda barn och många både barn och kvinnor dog under förlossningarna. Därför gjorde evolutionen så att barnen föddes tidigare, innan de fått för stora huvuden. Det är anledningen till att vi människor föds mer halvfärdiga än andra djur och behöver vuxna som tar hand om oss när vi är nyfödda.

Från apa till sapiens är som sagt lättläst. Den är enkelt skriven och lätt att förstå. Jag tycker också att allt är beskrivet på ett bra sätt vilket gör att man hela tiden vill läsa vidare och lära sig mer. Dessutom har boken. fina illustrationer av Jonna Björstjerna med roliga pratbubblor som. Verkligen tillför humor till kunskapen.  

Titel: Från apa till sapiens

Författare: Bengt-Erik Engholm

Illustratör: Jonna Björnstjerna

Förlag: Natur &. Kultur

Åldersgrupp: 9-12 år

Köp: t.ex hos Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar