torsdag 2 augusti 2018

Läst i juli

Helt plötsligt var juli slut också och det är bara en månad kvar av sommaren. Men det gör inte så mycket för mig, för med hösten kommer bland annat bokmässan! I juli har jag jobbat på soptippen, varit på landet, badat, haft en sommarboksträff på biblioteket, träffat kompisar, varit i Portugal och såklart läst en hel del. Det har hur som helst varit en fantastiskt bra månad och nu ska jag summera månadens läsning!

Frallan räddar världen av Sara Ohlsson och Lisen Adbåge var den första boken jag läste i juli. Mamma hade fått den till jobbet (hon jobbar på biblioteket) och tog med den hem till mig, vilket jag är så glad över! Det var en väldigt bra bok och riktigt somrig! Jag älskar böckerna om Frallan och ser fram emot den sista boken. Snart kommer en recension!

Matilde av Denise Rudberg läste jag efter ett tips från min gamla lärare. Jag ville läsa något av Denise Rudberg och eftersom att hon gillar hennes böcker frågade jag vilken bok hon rekommenderade. Hon tipsade om den här boken och jag tyckte mycket om den! Det är en del av en trilogi men böckerna kan också läsas fristående. Jag tycker om att Denise Rudbergs böcker är så vardagliga och mysiga att läsa. Perfekt sommarläsning!

Most beloved sister & Mirabelle av Astrid Lindgren finns utgiven från Novellix och när jag hittade den i mammas bokhylla blev jag sugen på att läsa den! Den var jättebra och precis lagom engelska för mig. Jag vet inte om jag läst Mirabel någon gång tidigare så det var roligt att göra det. Älskar ju allt av Astrid Lindgren!

Upphittat: tiger och silverfisk av Elin Lindell är den sista boken om Jördis och jag är så glad att jag äntligen läste den för jag älskar verkligen böckerna om Jördis! De är så roliga och bra! Alla från 6 år ungefär borde läsa dem! 

Blixtra, spraka, blända! av Jenny Jägerfeld har jag varit sugen på att läsa sedan jag såg att den skulle komma ut. Egentligen visste jag inte så mycket om den och till en början kändes det som att boken bara handlade om fest och droger. Men när jag kom in i boken tyckte jag den var väldigt bra och de 500 sidorna bara flög fram. Älskar att hitta böcker som jag bara vill fortsätta läsa hela tiden. Gillade speciellt slutet på den här boken!

Livet i en skokartong av Liv Marit Weberg läste jag efter Blixtra, spraka, blända! och om den boken var en bra överraskning blev jag snarare besviken på den här boken. Jag tyckte den hade en platt handling och irriterade mig bara på huvudkaraktären. Ingen bok ni behöver läsa men andra ord. 

Haj-Jenny av Lisa Lundmark läste jag äntligen i juli och jag tyckte så mycket om den! Boken handlar om Jenny som är introvert och blyg och försöker få alla att förstå att det också är bra. Hon är ju som en haj. Jättefin bok!

Mio, min Mio av Astrid Lindgren blev jag sugen på att läsa efter jag läste Bröderna Lejonhjärta för ett tag sedan. Jag kommer nog att läsa Astrid Lindgrens böcker lite då och då eftersom att jag vill återuppleva dem, de flesta har jag bara fått lästa för mig tidigare. Mio, min Mio var jättebra! Jag älskar språket och berättelsen.

Du, bara av Anna Ahlund blev jag sugen på att läsa om så det gjorde jag! Det är en fantastiskt fin kärlekshistoria som jag läste för några somrar sedan och verkligen älskade. Jag gillade den lika mycket nu! Jag förstår inte varför jag inte läser om böcker oftare, det är ju underbart att återuppleva gamla favoritböcker! 

Jaga vatten av Ellen Strömberg blev jag sugen på att läsa när Yukiko Duke pratade om den på sin youtubekanal. Jag läste den på vägen till Portugal och första dagen där. Det gick väldigt snabbt att läsa den och jag tyckte att boken hade ett väldigt fint språk. Dock kunde jag inte riktigt identifiera mig med karaktärerna vilket gjorde att jag inte riktigt fastnade för boken. 

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap av Mary Ann Shaffer och Annie Barrows såg jag som film och ville därför läsa filmen. Boken handlar om författaren Juliet som börjar brevväxla med ett litteratursällskap på ön Guernsey. Hela boken är skriven som brev och jag tyckte mycket om boken även om jag tror att jag hade gillat boken mer om den varit skriven som en vanlig berättelse. 

Baristas: Första boken av Denise Rudberg har jag länge velat läsa och när jag inte hade något annat att läsa på semestern. Jag tyckte jättemycket om boken, det är perfekt läsning för mig just nu. Boken handlar om tre killar som börjar jobba på ett kaffeställe, man får följa deras skilda liv som går ihop på olika sätt. 

Sedan har jag också lyssnat på en hel del ljudböcker i juli också. Först och främst lyssnade jag på #walkwithme av Katarina Wilk som handlar mycket om mode och utseendehets. Jag tyckte den var helt okej, men det jag gillar mest med boken är tanken bakom som är att locka unga tjejer till läsning. Om du vill veta mer om vad jag tyckte om den får du gärna kika in min recension.

Jag har också lyssnat om på PAX-serien av Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson. Det gör jag för att ladda upp inför boksläppet av den sista boken Draugen som sker i september men också för att de är så himla bra böcker. Hittills har jag hunnit med Nidstången, Grimmen, Mylingen, Bjäran, Gasten och Näcken. Det är Morgan Alling som läser in böckerna och det gör han otroligt bra! Jag njuter av att lyssna på dem! 

Oj, vad många böcker det blev i juli! Vi får hoppas på att det håller i sig i augusti också! Då tänkte jag fortsätta läsa Good night stories for rebel girls 2 och Körkortsboken som jag håller på nu. Det blir nog också de kommande böckerna i Baristas-trilogin, Hetare, Tjänarinnans berättelse, Harry Potter och Halvblodsprinsen och några böcker från min läslista! 


 

2 kommentarer :

  1. SHIIIT vad du läst mycket!! Woow. Och alltså inläsningar är guld <33

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt sjukt hur mycket jag hunnit läsa! Älskar Morgan Allings inläsningar! <3

      Radera