söndag 4 februari 2018

Våren på Eskilstuna stadsbibliotek

Jag ser fram emot våren på Eskilstuna stadsbibliotek! De anordnar många roliga programpunkter att se fram emot under våren och idag tänkte jag tipsa om de sakerna jag tror kommer bli roligt! Här kan du se programmet i sin helhet. 

På Alla hjärtans dag den 14 februari kan man lyssna på en föreläsning om normer, HBTQ och att leva som könsöverskridande person i dagens samhälle. Verkar intressant, så om jag inte har något annat för mig på Alla hjärtans dag kanske jag går på den. 

På sportlovet anordnas många roliga aktiviteter på biblioteket. På onsdagen den 21 februari visas filmen Everything, Everything som är baserad på Nicola Yoons bok. Jättebra film och en jättebra bok, så det är ett bra sportlovstips!

Även på påsklovet är det flera roliga aktiviteter, bland annat är det ett författarbesök med Johan Anderblad den 5 april. Han är både läsambassadör och har skrivit några böcker om Bojan. 

Det är världsbokdagen den 23 april och då har bibblan slagit på stort. De erbjuder två författarbesök, ett med Emma Karinsdotter som har skrivit Lisbet och Sambakungen som jag älskar och ett med Helena Willis som har illustrerat bland annat Lassemaja-böckerna. Jag längtar till världsbokdagen!

Den 26 april kommer Henrik Fexeus som är mentalist och författare. Han har ju skrivit ungdomsboken De förlorade som jag har läst och det skulle vara roligt att lyssna på honom! 

Inför Pridefestivalen kommer Anna Ahlund till Eskilstuna stadsbibliotek den 18 maj! Jag älskar ju hennes böcker så jag ska absolut gå och lyssna på henne! Så kul!

Hoppas ni fick några tips! Jag vet att många som läser min blogg bor i Eskilstuna och jag vill gärna tipsa om allt kul som händer på bibblan! Ni som bor i andra städer, kolla upp vad erat lokala bibliotek anordnar för aktiviteter, de har ofta mycket roligt på gång! 

1 kommentar: