söndag 25 februari 2018

Bokrean 2018

På tisdag börjar bokrean! Jag har en lite delad känsla till den. Dels är det jätteroligt att fynda böcker till bra pris. Men många böcker jag köpt på bokrean har förblivit olästa och då känns det lite onödigt. Dessutom brukar utbudet av ungdomsböcker vara väldigt litet. Årets bokrea tycker jag ser bra ut, hos Adlibirs och Bokus finns många bra titlar när det gäller barn- och ungdomsböcker. Men vad har hänt hos Akademibokhandeln? Inte en enda ungdomsbok! Jag fick hem reakatalogen från dem som jag letade igenom gång på gång utan att hitta en enda ungdomsbok. Jag tänkte att de kanske hade missat en sida i katalogen, men även på nätet var det tomt. Det blev jag väldigt besviken på! 

I det här inlägget har jag samlat tips på barn- och ungdomsböcker som man kan fynda på bokrean. Jag har lagt ihop Adlibris och Bokus eftersom att de i stort sett har samma utbud. Hos Akademibokhandeln hittade jag inte lika många tips eftersom att de inte hade en enda ungdomsbok med. 

Adlibris och Bokus: 

Halsen rapar, hjärtat slår: rim för 0-100 år av Emma och Lisen Adbåge - En superfin bok för barn och vuxna i alla åldrar fylld med vardagsnära rim och fina illustrationer!

Fantastiska fakta om djur av Maja Säfström - Den här har jag inte läst, men den verkar otroligt fin och bra! 

Dumma teckning av Johanna Thydell och Emma Adbåge - Augustnominerad bilderbok om att försöka få till den där perfekta teckningen. Hög igenkänning hos mig och säkert hos många andra! Dessutom underbara illustrationer.

Sagasagor: Studsmatta, simskola och en borttappad tigertass av Josefine Sundström - Perfekt läsning för alla mellan 4-7 år ungefär! Korta berättelser om Saga som handlar mycket om vad som händer i vardagen, det kan vara allt från att tappa en tand till att råka göra illa sin kompis. 

PAX-serien av Ingela Korsell, Åsa Larsson och Henrik Jonsson - Jag älskar PAX precis som många andra! Passa på att fynd serien till bra pris, men kom ihåg att läsa dem i rätt ordning!

Djupgraven av Camilla och Viveca Sten - Första delen i en spännande trilogi om Tuva som tillhör Havsfolket men är bortbyting. Perfekt om man gillar fantasy, nordisk mytologi och spänning!

En ö i havet av Annika Thor - Det här är första delen i serien om Steffie och Nelli som får bo hos en familj i Sverige under andra världskriget. 

En väktares bekännelser av Elin Säfström - En spännande ungdomsbok som inkluderar nordisk mytologi. 

Tre saker jag inte vet om dig av Julie Buxbaum - En fin ungdomsbok om en tjej som får hemliga meddelanden från Någon Ingen. 

Ingen normal står i regnet och sjunger av Sara Ohlsson - Även det här en fin ungdomsbok som går snabbt att läsa för att den är så bra!

Akademibokhandeln: 
Sal 305 av Ingelin Angerborn - En av Ingelin Angerborns spännande mysrysare som inte går att lägga ifrån sig. 

Ibland mår jag inte så bra av Therése Lindgren - Youtubestjärnans bok om psykisk ohälsa och sina egna erfarenheter. Väldigt intressant och lärorik bok!

Iggy 4-ever av Hanna Gustavsson - Den har jag inte läst, men det är ett seriealbum som jag skulle vilja läsa!

Frågor jag fått om Förintelsen av Hédi Fried - Hédi Fried överlevde sin tid i koncentrationsläger och har varit ute i många skolor och pratat om sina upplevelser. I den här boken svarar hon på frågor hon fått om Förintelsen. 

Lotta på Bråkmakargatan av Astrid Lindgren - En klassiker i nyutgåva som man borde läsa för alla barn! Jag älskar Astrid Lindgren och Lotta!

Jag kommer nog att beställa någon bok i alla fall, från Adlibris eller Bokus. En annan av David Levithan som är uppföljaren till Jag, En som jag läste nyligen kommer jag nog att köpa och kanske att det blir Dumplin´ av Julie Murphy också. Självklart ska jag kolla in Akademibokhandelns rea också, men vi får se om jag köper något där med tanke på att de inte hade en enda ungdomsbok i sitt utbud. 

Vad tycker du om årets bokrea?

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte det var bättre än förra årets bokrea i alla fall. Lite nytt utbud som jag inte kände att det var förra året. Ska bli roligt att bege sig ut i affärerna. Just nu vet jag att det kommer bli i alla fall en klassiker som jag velat läsa länge som kommer att inköpas om den finns, kanske försvinner fort då den var billig. Är sugen på Dumma Teckning, tror den kan bli bra att köpa in till mitt arbete på förskola då man då och då ser just det där, att man kollar på kompisens teckning men den man själv gör inte blir som man vill.

    SvaraRadera
  2. Vad märkligt att Akademibokhandeln inte har några ungdomsböcker på bokrean! Tänker att det är målgruppen som bäst behöver rea-priser och dessutom läsa, med tanke på PISA-undersökningar osv.

    SvaraRadera