onsdag 14 februari 2018

Alla hjärtans dag

Glad Alla hjärtans dag allesammans! Hoppas ni har en fin dag oavsett hur och med vem den spenderas! Jag skriver det här inlägget i förhand, men min Alla hjärtans dag kommer att spenderas i skolan och på kören! 

På Alla hjärtans dag ska ju kärleken firas och en stor kärlek i mitt liv är böcker. Här om veckan fick jag hem en bok som heter Sigrid och Affe firar alla hjärtans dag och den tänkte jag tipsa om idag. Boken är skriven av Moa Eriksson Sandberg och illustrerad av Eva Björkstrand och ges ut av Rabén & Sjögren. Boken handlar om Sigrid och Affe som är bästa kompisar. När Alla hjärtans dag närmar sig roar de sig med att skriva roliga kärleksdikter. Dikt nummer ett lyder:
"Hej där du!
Vill du bli min fru?
Du är söt som äppelgröt.
Kan det bli vi tu."
Sigrids mormor berättar om att hon skrev dikter som hon gav anonymt till olika personer när hon var liten och det tycker Sigrid låter roligt. Men dikterna råkar blandas ihop med ett annat papper som ges till tjejernas fröken, så nu tror hon kanske att Affes pappa vill gifta sig med henne. Hur ska de lösa problemen?

Jag tyckte att den här boken var väldigt fin! Den var rolig, vardaglig och spännande på samma gång och jag tänker att den passar perfekt att läsa nu kring Alla hjärtans dag. Läsåldern är 6-9 år och jag tror att jag hade älskat den när jag var i den åldern. 


Ha nu en fin Alla hjärtans dag och ta hand om er. Om ni vill ha tips på mysiga kärleksböcker rekommenderar jag er att kika in mina Alla hjärtans dag-boktipsinlägg från 2015, 2016 och 2017

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar