lördag 11 mars 2017

Bokrea och recensionsexemplar - Nytt i bokhyllan #11

Bokrean har pågått ett tag nu och jag har faktiskt shoppat mer än vanligt! Tidigare år har det blivit en eller två böcker, men det här året har det blivit 5 böcker. Jag har verkligen kollat igenom utbudet i år och hittade några gobitar. Läshögen växer dock en hel del, men jag har många spännande böcker framför mig. Dessutom har jag fått några recensionsexemplar på senaste tiden som jag också hade tänkt att berätta om. Men vi börjar med bokrean!

På sportlovet var jag med en kompis på stan för att kolla in rean. Vi hittade ingenting på Akademibokhandeln, men bok Åhléns fanns Jag är Malala för 59 kr. Den slog jag till på eftersom jag  länge velat läsa den!



Jag tyckte att Adlibris hade bäst reautbud och priser när det gäller ungdomsböcker, så jag beställde några böcker därifrån. Det blev Som jag vill vara, av Katarina von Bredow och Johanna Lindbäcks Som om jag frågat för 29 kr styck! Jag kunde inte heller låta bli att köpa hem Om jag var din tjej av Meredith Russo som jag länge velat läsa. Alla dessa böcker hade väldigt liknande titlar kom jag på i efterhand, haha!



Samma dag som jag fick hem mitt paket från Adlibris kom pappa hem med en bok från bokrean till mig. Han hade köpt Försoningen av Hannah Widell och Amanda Schulman. Det ska vara första delen i en romantrilogi och jag vet att många lyssnar på Hannah och Amandas podcast. Ska bli kul att läsa, tack pappa!



Då går vi över till recensionsexemplaren. Jag har fått två 9-12 fantasy från Oliks förlag. Första delen i två serier om jag har förstått det rätt. Mörkt vatten, av Jonna Berggren som är första delen i Isporten och Spionen på Spökskolan, av Jesper Lundqvist som är del ett i serien Spökskolan. Jag läste båda böckerna under sportlovet, så recensioner kommer inom kort!



Vombat förlag skickade mig sin ny bilderbok Hjältehunden Hedvig och de stulna orden, av Susanne Schneider och Kerstin Elias Costa. Den ser fin ut och jag gillar att den verkar handla om stulna ord. Även denna kommer att recenseras snart!



På sportlovet var jag på skrivarworkshop på biblioteket och då fick man en bok som är skriven av Annika Nasiell och Maria Ström. Den heter Börja skriva! och innehåller en massa tips, intervjuer och annat skoj! Hoppas den kan vara till hjälp.



Och det var alla böcker jag fått och köpt på senaste tiden, men det kan hända att någon mer bok slinker hem från bokrean. Nu måste jag fortsätta läsa så jag kommer igenom alla böcker! Ha det bra så länge!

1 kommentar:

  1. Spökskolan och Isporten kom till mig också :) Hjältehunden såg fin ut!

    SvaraRadera