torsdag 23 mars 2017

När orden blir stulna

Hjältehunden Hedvig och de stulna orden, är en bilderbok skriven och illustrerad av Susanne Schneider och Kerstin Elias Costa. Boken är utgiven av Vombat förlag och hittas på Adlibris eller Bokus

Något konstigt har hänt. Ord börjar försvinna. På skyltarna i staden saknas många ord och människor kan inte säga vissa ord. Hjältehunden Hedvig rycker ut efter de stulna orden. Kan det vara Skuggan som är i farten? 



Jag gillade idén om att boken handlade om ord som var stulna. Det känns lite nytänkande och dessutom gillar jag ord väldigt mycket! Bilderna i den här boken var jättefina och jag tror verkligen att den skulle uppskattas av många barn. Dock tycker jag att historien känns lite för platt. Den går direkt in på ett spår som sedan är det rätta. Berättelsen känns inte alls invecklad och enkel för att det ska bli riktigt spännande. Boken är ju skriven för barn och behöver därför vara enkel att förstå, men enligt mitt tycke är den lite för enkel. Det finns inte direkt något som fångar den vuxna läsaren, vilket jag tycker att det ska finnas i en bilderbok. Den typen av bok är ju tänkt för högläsning och ska då passa olika åldrar. Men jag tror absolut att många barn skulle gilla den här boken ändå! Det är roligt att läsa ur hundens perspektiv. 

Jag ger Hjältehunden Hedvig och de stulna orden 2 av 5 ugglor. 

2 kommentarer:

 1. Tack för din recension, tråkigt att du inte gillade vår nya bok lika mycket som vi gillar den (och även många barn som läst den). Boken handlar om att man aldrig kan ta det fria ordet för givet och för att behålla det behöver man ibland ta hjälp utifrån,
  Detta är en vuxentolkning, men samtidigt något som jag tror och hoppas att små barn tar upp i sitt undermedvetna, alltså att ord är dyrbara och man kan bli av med dom genom både sjukdom och andras illvilja, sen vill vi ju hylla hunden ... som vi älskar :) Ja, och så tycker vi skuggan är en väldigt spännande figur :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var absolut en läsvärd bok och jag är jätteglad att jag fick chansen att läsa den! Skulle kanske ha försökt satt mig in mer i historien, men jag gillade verkligen att den fokuserade på ord. Det är en i intressant tanke, vad som händer när orden plötsligt försvinner. Spännande att läsa ur hundens perspektiv och om Skuggan. Tack för att jag fick läsa!

   Radera