onsdag 1 mars 2017

Läst i februari

Februari har varit en bra läsmånad för min del, jag läste hyfsat mycket och många bra böcker! Utöver läsningen har månaden gått åt till skola, dans och kompisar. I stort sätt det enda jag gör är äta, skola, plugga, dansa, läsa, sova. Men det är kul! Idag hade jag tänkt att summera den gånga månadens läsning!

Jag började med att läsa Nordiska väsen av Johan Egerkrans som är en facklitterär bok om olika väsen från nordisk folktro.  Jag ville mest läsa den här boken eftersom att jag älskar PAX-böckerna och därför ville lära mig mer om nordisk folktro. Alla väsen som dyker upp i PAX-böckerna är ju tagna därifrån och det har gjort mig intresserad att läsa mig mer. Och det gjorde jag verkligen. Boken innehåller mycket intressant fakta i kortare texter. Dessutom har boken underbara illustrationer.

Sedan lyssnade jag även på en ljudbok, det är inte ofta det händer för mig, men nu gjorde jag så. Det var nämligen så att jag hade en hemarbetesdag och satt och kollade lite på bibliotekets hemsida. Då hittade jag Sandra Beijers Allt som blir kvar som e-ljudbok och laddade ner den. Jag kom underfund med att jag borde lyssna mer på ljudböcker och boken var bra. Men jag tror nog att jag hade gillat den mer om jag hade läst den. Jag har länge velat läsa Allt som blir kvar och den var absolut bra, men med tanke på språket tror jag att jag hade uppskattat den mer om jag läste den istället för att lyssna på den.

https://agnesbokblogg.blogspot.se/2017/02/balladen-om-en-bruten-nasa-recension.htmlBalladen om en bruten näsa, av Arne Svingen var nästa bok som jag läste. Det var Ingela Korsell, en av PAX-författarna som tipsade mig om den boken. Den handlar om Bart som har väldigt svåra förhållanden i sitt liv, men ändå lyckas boken vara väldigt rolig. 

För ett tag sedan läste jag Sara Ohlssons Ingen normal står i regnet och sjunger och den älskade jag. Därför läste jag nu hennes tidigare bok Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag. Den var lika bra!

Jag har läst att många andra bokbloggare har gillat Ruta Sepetys bok Tårar i havet och när jag hittade en annan bok av den författaren på biblioteket bestämde jag mig för att låna den. Den heter Strimmor av hopp och handlar om femtonåriga Lina vars familj förs till ett arbetsläger under andra världskriget. En sorglig, men ändå bra bok!

En annan bok jag läst mycket bra om på andra bokbloggar är Noel och den magiska önskelistan, av Janina Kastevik. Den boken fick också följa med hem från bibblan och jag gillade den! Det är en barnbok om Noel som hittar en magisk önskelista. Spännande och fin bok om ensamhet bland annat.

Därefter var det dags för mig att ta tag i nästa Harry Potter- bok, Harry Potter och Hemligheternas kammare, av J. K Rowling. Den gillades också hos mig, kanske mer än den första boken i serien till och med.

Under februari landade två recensionsexemplar från Olika förlag i min brevlåda, Isporten - Mörkt vatten, av Jonna Berggren och Spionen på spökskolan, av Jesper Lundqvist. De läste jag under februari. Båda är fantasy för mellanåldern och jag kommer att recensera dem inom en snar framtid.

Jag hittade Rimligt lyckade ögonblick, av Åsa Asptjärn på biblioteket: Det blev jag jätteglad över eftersom att den är hyfsat nyutkommen och jag har länge velat läsa den. Så den boken fick hänga med på skidsemester. Det är tredje boken om Emanuel Kent och jag gillade den verkligen! Recension Kkmmer!

Japp, det var vad jag läste under februari. Läste du något bra får du gärna tipsa mig i kommentarerna. I mars har jag en massor av böcker jag tänkte läsa. I ett av mina senaste inlägg berättar jag om vilka böcker jag planerat läsa framöver. I mars blir det nog också rätt mycket äta, skola, plugga, dansa, läsa, sova. Men jag har en hel del saker att se framemot också! Bland annat är det ju nästan vår!

Fina hus jag fotade i februari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar