söndag 11 mars 2018

Vad vi pratar om när vi pratar om böcker

Jag måste verkligen slå ett slag för boktubers-programmet Vad vi pratar om när vi pratar om böcker. Det görs av Bokfilm och ett nytt avsnitt släpps varannan torsdag på Youtube. För dig som inte vet vad en booktuber är, är det en person som lägger upp videos om böcker på booktube. I programmet Vad vi pratar om när vi pratar om böcker har de tagit det till en ny nivå. Där möts olika sammansättningar av bokbloggare och författare och pratar om en bok de alla läst, ger boktips och pratar om böcker och läsning i allmänhet. Det är som en bokcirkel i videoformat och jätteroligt att titta på. De som medverkar i programmet är författarna Alex Haridi, Jenny Jacobsson, Peo Bengtsson och Anna Bågstam, bokbloggaren Pernilla Wellarth och booktubern Rasmus Klamas. 

Det bästa med Vad vi pratar om när vi pratar om böcker är att det är en som härlig stämning i programmen. De befinner sig i ett antikvariat och det är väldigt mysigt att titta på medan de pratar om en bok. Jag gillar också att de blandar både skönlitteratur för vuxna och ungdomsböcker i programmen och att man får massor av boktips. Alla har med sig ett par böcker som de tipsar om och det blir så personligt när de berättar om en bok de läst vilket får mig att vilja läsa många av böckerna. Ibland kommer ett bonusavsnitt och då har de pratat om bland annat skämsböcker och omslag. 

Jag längtar alltid till torsdagarna då ett nytt avsnitt släpps av Vad vi pratar om när vi pratar om böcker. Extra kul blir det också om man har läst boken de pratar om! Det är ett jättemysigt och bra gjort program som jag verkligen rekommenderar!

1 kommentar: