tisdag 20 augusti 2019

Sommarens läsning

Sommarlovet är slut och det har gått fort. Men jag har hunnit med många roliga upplevelser och en hel del läsning! Läsningen under sommaren har gått lite upp och ner. Under vissa perioder har jag haft ett riktigt bra läsflow men under andra har jag börjat på böcker jag inte gillat och läst böcker jag inte riktigt tyckt om. Men trots det har jag läst 27 böcker och lyssnat på 4 ljudböcker. Sommaren för mig är en tid att skapa minnen och jag tycker att läsminnen är minst lika viktiga som minnen av upplevelser. Dessutom gillar jag att minnas saker med hjälp av vad jag läste och därför tänkte jag idag berätta om mina bästa sommarminnen och läsminnen från den här sommaren. 

En av de bästa böckerna jag läste i sommar var Jag kan nästan känna solen av Ebba Hyltmark. Jag sträckläste den när vi var på landet i början av sommaren och tyckte mycket om karaktärerna och berättelsen. En så himla fin bok som jag också boktipsade om på radio en av gångerna jag var där under sommaren. Att få möjlighet att boktipsa på radio under sommaren var superroligt! En annan bok jag läste vid vår sommarstuga varvat med att lära mig paddla på min paddle board var Gun love av Jennifer Clement.Tre veckor i början av sommarlovet sommarjobbade jag på stadsodlingen. Jag fick rensa ogräs plantera blommor och då passade det bra att lyssna på ljudböcker samtidigt. Två ljudböcker jag lyssnade på och tyckte mycket om var Sexstrejken av Åsa Hellberg och Sommarplåga av Hanna Jedvik. Den första handlar om en feministisk kamp och var både underhållande, spännande och inspirerande. Den andra är en riktigt somrig och fin bok!


När jag var i Mariefred några dagar och campade med mormor och morfar läste jag om Karta för förälskade och andra vilsna av Johanna Lindbäck. Den tog mig ur en period med böcker jag inte riktigt gillat. Det är en riktigt fin och somrig bok som jag blev sugen på att läsa eftersom att jag skulle tipsa om den på radio. I Mariefred läste jag också Dödvatten av Lena Ollmark. Det är en riktigt läskig men också spännande och välskriven bok. Jag tyckte så mycket om den att jag hörde av mig till Lena Ollmark och ställde några frågor om boken. Svaren på mina frågor finns att läsa i en intervjuI början av augusti var jag på ett skrivarläger på Nynäs slott och det var några av de roligaste dagarna under sommarlovet. En av lärarna på lägret var Eva Stilling och innan lägret läste jag hennes bok Om henne talar vi inte. Den visade sig vara en riktigt bra bok!


Den sista sommarlovsveckan blev jag förkyld och kände mig hängig några dagar. Då tog jag det bara lugnt. Jag lärde mig att vika papperstranor och läste Det andra inte ser av Christoffer Holst. Det var en spännande bok som gick fort att läsa. Den var lite ryslig och kändes höstig vilket passade vädret ute. 


Jag har haft en fin sommar och det känns lite tråkigt att den redan är slut. Men jag hoppas att det blir en fin höst men mycket bra läsning! Vilket är ditt bästa läsminne från sommaren?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar